Erlend Loes tv-serie forsvinner: - NRKs veier er uransakelige. Det er alltid en syvende far i huset der.

Forfatteren ut mot statskanalen etter at «Kampen for tilværelsen» aldri blir mulig å se igjen.

OPPRØRT: Erlend Loe syntes det er leit at serien han var med på å skrive, «Kampen for tilværelsen», simpelthen forsvinner fra offentligheten.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
OPPRØRT: Erlend Loe syntes det er leit at serien han var med på å skrive, «Kampen for tilværelsen», simpelthen forsvinner fra offentligheten. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både første og andre sesong av NRK-serien «Kampen for tilværelsen» fikk generelt gode kritikker og høye seertall.

Men når serien forsvinner fra NRKs nettspiller om tre måneder, blir den borte for alltid. Siden det heller ikke finnes noen DVD av den, blir suksessen umulig for spore opp. Den blir rett og slett bare borte. 

Forfatter Erlend Loe er en av tre manusforfattere bak kultserien. Han raser mot NRK som lar serien forsvinne.

- Når man bruker rundt 80 millioner på å lage en 16 episoders tv-serie og kommer godt i mål kritikermessig, samt får en trofast og hengiven følgeskare, så er det tydelig at man har laget noe som ikke er øyeblikkskunst, men snarere noe som bør være tilgjengelig lenge, sier han. 

Borte for alltid I februar inngikk NRK en ny rettighetsavtale med skuespillerforbundet, og kjøpte ut muligheten til å vise repriser på nett lengre enn den gamle avtalen tillot.

Den nye avtalen gjelder imidlertid kun framtidige serier. Den gamle innebar blant annet at en dramaserie maks kunne ligge tilgjengelig på NRKs nettsider i fire uker etter siste visning på tv. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer