I BOBLA: I arbeidsrommet hjemme på Åmot i Modum går komponisten og arrangøren Erlend Skomsvoll inn i den kreative bobla og kan bli der lenge av gangen. Instrumentalisten og dirigenten Skomsvoll, derimot, må ut på veien når resultatene skal presenteres for publikum i inn- og utland. Foto: Terje Mosnes.
I BOBLA: I arbeidsrommet hjemme på Åmot i Modum går komponisten og arrangøren Erlend Skomsvoll inn i den kreative bobla og kan bli der lenge av gangen. Instrumentalisten og dirigenten Skomsvoll, derimot, må ut på veien når resultatene skal presenteres for publikum i inn- og utland. Foto: Terje Mosnes.Vis mer

Erlend Skomsvoll (45) er en dirrende, sjangerkryssende kraft i norsk musikkliv

Nå er det folkemusikken som byr ham opp til dans.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ÅMOT(Dagbladet): 16. og 17. januar ble spesielle dager for Erlend Skomsvoll. På fredagen, midt under en konsert med Trondheim Jazzorkester og Come Shine på Nasjonal jazzscene i Oslo, ble en overrumplet Skomsvoll kalt fram fra pianokrakken for å motta Buddy-prisen, norsk jazz' høyeste utmerkelse.

To priser

Lørdag kveld, under en tilsvarende konsert på Sardinen i Bergen, ble Spellemannprisene utdelt i Stavanger, og sammen med stjernepianist Christian Ihle Hadland og musikkprofessor/fiolinist/orkesterleder Jan Bjørangers 1B1-orkester ble Skomsvoll ropt opp som vinner av kategorien Klassisk. Prisen fikk de for albumet «Holberg Variations», Bjørangers smågenialt utpønskede trippelservering av Griegs «Holbergsuite». Jazz og klassisk - i løpet av 24 timer oppsummerte to tunge priser pianist/komponist/arrangør/orkesterleder Erlend Skomsvoll i et nøtteskall.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn