Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Erling Kagge om hvordan han jakter etter stillheten

Erling Kagge spør om vi har blitt redde for stillheten. 

SKREMMENDE OGSÅ: Stillheten kan være kjedelig. Alle har opplevd hvordan stillhet kan virke utelukkende, ukomfortabel og til tider skremmende, skriver Erling Kagge i sin nye bok. Foto: Tom Stalsberg 
SKREMMENDE OGSÅ: Stillheten kan være kjedelig. Alle har opplevd hvordan stillhet kan virke utelukkende, ukomfortabel og til tider skremmende, skriver Erling Kagge i sin nye bok. Foto: Tom Stalsberg  Vis mer

Hvis jeg ikke kan gå, klatre eller seile fra verden, har jeg lært meg å stenge den ute.

Det tok tid å lære. Først da jeg skjønte at jeg har et dypt behov for stillhet, kunne jeg begynne å jakte på den – og der, langt nede under en kakofoni av trafikkstøy og tanker, musikk og maskinlyd, iPhoner og snøfresere, lå den og ventet på meg. Stillheten.

For ikke lenge siden forsøkte jeg å overbevise de tre døtrene mine om at verdens hemmeligheter gjemmer seg i stillheten. Vi satt rundt kjøkkenbordet og spiste søndagsmiddag sammen. Det er blitt den middagen i uken hvor vi alle har tid til å bli sittende og snakke med hverandre, ansikt til ansikt. De andre dagene i uken er det for mye program. Jentene så på meg med skeptiske blikk. Stillheten er da ingenting? Allerede før jeg hadde rukket å forklare at stillheten kan være en venn og at den er en luksus som er mer verdt enn Marc Jacobs-veskene de har lyst på, var konklusjonen gitt: Stillhet er grei å ty til når du er lei deg. Ut over det har den ingen verdi.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?