FRIDDE TIL DUGNADSÅNDEN: Erna Solberg, du har sviktet oss som stilte opp på dugnaden din, skriver artikkelforfatteren. Her er statsministeren på Den kinesiske mur i forbindelse med statsbesøket til Kina før påske. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
FRIDDE TIL DUGNADSÅNDEN: Erna Solberg, du har sviktet oss som stilte opp på dugnaden din, skriver artikkelforfatteren. Her er statsministeren på Den kinesiske mur i forbindelse med statsbesøket til Kina før påske. Foto: NIna Hansen / DagbladetVis mer

Debatt: Flyktningkrisa

Erna, du har sviktet oss som hørte på deg

Med stolthet stilte vi opp fordi du ba oss om det.

Meninger

Kjære Erna, i din nyttårstale 1. januar 2016 oppfordret du vanlige folk over det ganske land til å påta seg verv som representanter for mindreårige asylsøkere.

Vi var mange som stilte opp i denne nasjonale dugnaden. Med stolthet stilte vi opp fordi du ba oss om det, vi som er stolte av de verdiene Norge står for. Som er stolte av at vi hvert år deler ut Nobels fredspris, av Nansen-passet, og av Norges vern om menneskeverdet. Stolte av at du kan slå opp ombudsmann i engelske ordbøker.

VERGE: Svein Mork Dahl.
VERGE: Svein Mork Dahl. Vis mer

Nå ber Erna igjen det norske folk om hjelp. Denne gang skal vi rapportereb om ekstremister.

Vi har allerede varslet, men vi har ikke blitt hørt.

Vi har varslet om at den politikken som føres innebærer brudd på norsk lov, brudd på folkeretten og at barn på flukt blir offer for menneskehandel og utsatt for vervingsforsøk fra ekstremister og radikalisering.Vi har varslet om barn som etter å ha rømt livnærer seg ved å selge sex. Om selvskading, selvmordsforsøk og seksuelle overgrep. Vi har skjønt at du ikke vil stille opp for de enslige mindreårige, Erna.

Men vil du stille opp på en dugnad for oss som har blitt syke av å bli sittende med ansvaret og konsekvensene av at du ikke har klart å håndtere flyktningkrisen på en tilfredsstillende måte?

Vil du stille opp for dem som nå går i terapi etter å selv ha blitt traumatisert etter å ha stilt opp på den nasjonale dugnaden? Vil du stille opp for dem som trodde på deg, Erna?

Vi som lever midt i den kontinuerlige krisen. Vi som ikke blir hørt når vi varsler om selvmordsfare, brudd på norsk lov og som ser barn igjen legge ut på flukt etter å ha overlevd reisen hit.

Det var du som ba oss om dette, Erna. Vi trenger din støtte.

Erna, du har sviktet oss som hørte på deg. Du har sviktet oss som stilte opp på dugnaden din. Du har sviktet oss verger, og også de mottaksansatte, som må leve med konsekvensene av at du har sviktet de verdiene Norge ble tuftet på.

Du har sviktet oss som hørte på deg og stilte opp.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.