KOMMENTARER

Psykisk helsehjelp:

Erna, du sliter ut psykologene

Noe er galt når psykologer og psykiatere premieres for å gi rask behandling - snarere enn god.

FEIL I SYSTEMET: De nye pakkeløsningene pålegger behandlerne å utrede pasientene sine i løpet av seks uker. Men ikke alle pasienter lar seg behandle raskt. Foto: NTB Scanpix
FEIL I SYSTEMET: De nye pakkeløsningene pålegger behandlerne å utrede pasientene sine i løpet av seks uker. Men ikke alle pasienter lar seg behandle raskt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden Maud Angelica Behn sto i sin fars begravelse og innstendig oppfordret alle som hadde det vanskelig til å be om hjelp. Siden den gang har statsminister Erna Solberg forsikret i en kronikk om at det er hjelp å få for alle, og listet opp alt hennes regjering hadde gjort for å lette adgangen til psykologer og psykiatere. Men statsministerens skryteliste kamuflerer et system der psykisk helsepersonell føler seg overarbeidet og overvåket, og må gi dårligere behandling enn de synes er forsvarlig fordi alt skal gå så fort.

Solberg trekker frem ordningen med det såkalte pakkeforløpet som en positiv nyvinning. På papiret høres det da også flott ut: Pasienter skal slippe å stå lenge i kø, de skal selv få være med på å styre behandlingen sin, og oppleve et helhetlig behandlingstilbud der alle leddene snakker godt sammen. I realiteten legger pakkeforløpet et nytt press på behandlerne, som opplever at de har fått nye forpliktelser uten at de har fått flere ressurser. Politikerne har rett og slett gitt løfter som frontlinjen av psykologer og psykiatere ikke har mulighet til å holde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer