Erna og Jonas er et dårlig par

Ingen glitret i kveldens duell.

PARTILEDERDEBATT: Erna Solberg må svare på kritikken om å tale med to tunger om ekstremisme. Video: NRK Vis mer
Kommentar

Den store partilederdebatten på Arendalsuka mandag sparket valgkampen i gang for fullt, og nå går det i ett for partilederne. Erna Solberg og Jonas Gahr Støre møttes til duell på NRK i kveld, om skole og ekstremisme.

Statsministeren og Arbeiderpartiet-lederen har ikke god kjemi, og det preger debattene mellom dem. De får ikke det beste ut av hverandre, slik Solberg og Stoltenberg skapte engasjement både hos hverandre og seerne. I kveld var de heller ikke i form noen av dem. Energinivået var lavt, og programlederen lyktes ikke i å høyne temperaturen.

Vi er midt i en valgkamp. Hvis dette er det rikspolitikerne har å bidra med, kan de like gjerne overlate scenen til lokalpolitikerne.

Erna Solberg, Høyre

Debatten om ekstremisme er vanskelig for regjeringen, fordi mye av den handler om ytringer som Frp-statsråder har kommet med. Dette ble det nærmeste Solberg har kommet å ta avstand fra retorikken, da hun ble utfordret på snikislamisering. Måtte nok en gang forsvare seg for å la regjeringspartneren bruke retorikk som kan radikalisere og polarisere.

I skoledebatten blir hun rett og slett litt sur, istedenfor å framføre en av partiets hjertesaker med engasjement. Dette kan hun egentlig bedre.

Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet

Han var myndig, men for nøktern i debatten om ekstremisme. Det største store terrorangrepet siden 22. juli 2011 hadde fortjent større inderlighet i debatten. Støre og Solberg krangler om Nasjonal transportplan med større temperatur enn dette.

Det er nok likevel lurt av Ap-lederen å legge seg på en moderat kritikk av Frp-utsagnene og heller fokusere på nøkterne tiltak mot ekstremisme og for kriminalitetsforebygging.

Har et av Arbeiderpartiets viktigste og dyreste valgløfter om gratis skolemat, og klarte med det å dominere skoledebatten. Derfor ble dette en knapp seier til Støre.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.