Erna Solbergs konservatisme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAGBLEDET (13.11)

kommenterer Høyres leder, Erna Solberg, min artikkel om sosialdemokrati, individ og stat (03.11). I kommentaren gjengir hun nesten alle vokabularets honnørord for å skildre hva Høyre har stått og står for. Høyre har vært og er ufeilbarlighetens parti i fortid, nåtid og formodentlig også i fremtid. En slik fremstilling av et politisk parti er det ingen som tror på. Jeg har imidlertid stor forståelse for at hun, som Høyres leder, har plikt til å presentere det hun oppfatter som partiets gode sider, også når, som i dette tilfelle, plikten er tung å bære. Derfor skal jeg la hennes umåteholdne hyllest til Høyre få hvile i fred.

TAKKET VÆRE

én nøkkelsetning er Erna Solbergs innlegg mer interessant enn som så. Fra min artikkel siterer hun følgende: «Individets frihet dikteres ikke bare av den enkeltes mulighet til å bruke mest mulig penger på seg selv, men også av den sosiale trygghet og harmoni i et samfunn.» Videre: «Individets frihet gir for de aller fleste mennesker bare mening hvis den er fundamentert på tryggheten i fellesskapet.» I direkte fortsettelse av sitatene kommer den interessante setningen: «Steen gir her uttrykk for noe av kjernen i forståelsen av forskjellen mellom konservative og liberalister.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer