DEBATT

Klima:

Erna Solbergs manglende lederskap

Statsminister Erna Solberg er handlingslammet i møte med sommerens ekstremtørke og klimaendringer. Kanskje ikke så rart, når hun kontant avviser politikken som virker: Å sette en dato for å stenge oljefeltene.

MÅ TA KLIMA PÅ ALVOR: Til det skjer er omsorgen for norske bønder og alle vi som rammes klimaendringene kun et spill for galleriet, skriver artikkelforfatter. Foto: Hans Arne Vedlog
MÅ TA KLIMA PÅ ALVOR: Til det skjer er omsorgen for norske bønder og alle vi som rammes klimaendringene kun et spill for galleriet, skriver artikkelforfatter. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sommerens tørke, hete og landbrukskrise har fått alarmklokkene til å ringe på tvers av partipolitiske skillelinjer. Unntaket er klimaskeptikerne i Frp som gleder seg over varmen. Men til og med Høyres Tina Bru kaller dem lettvinte og ser årets sommer som et tegn på at klimaendringer gir oss mer ekstremvær.

For det får hun hatmeldinger fra svært mange klimaskeptikere. Tina Bru fortjener masse sympati for å ha stått opp mot denne mobben. Men hvor er medlemmene av regjeringen? Hvor er Erna Solberg i debatten om klimaendringer? Hvorfor går hun ikke ut og sier tydelig fra om at det vi nå ser er klimaendringer, og at også Norge må legge om kursen for å kutte klimagasser?

Kanskje fordi Erna Solberg avviser reelle politiske løsninger for hvordan vi skal kutte utslippene. Hun står for en schizofren politikk, der hun på den ene siden sier at regjeringen er opptatt av klima, og på den andre siden fører en politikk som peker mot 3-4- graders oppvarming.

Det er en politisk spagat som får internasjonale medier til å riste på hodet og spørre seg om vi nordmenn er hyklere. Oljesektoren er det fremste eksemplet på denne holdningen. Alle klimaforskere sier at for å stanse klimaendringer, så må verden slutte å brenne fossil energi – olje, gass og kull. Norge har tjent milliarder på oljen, men samtidig gjort oss selv til en eksportør av klimaendringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer