DEBATT

Debatt: Regjeringen

Erna Solbergs tafatte taushet

Som ledere og folkevalgte har vi et spesielt ansvar for å til enhver tid behandle våre medmennesker med respekt og likeverd.

HØYRE-KRITIKK: - Kritikken var i all hovedsak rettet mot Høyre og statsminister Erna Solberg, men den sentrale Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde trodde at teksten var rettet mot ham personlig, skriver artikkelforfatteren. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet 
HØYRE-KRITIKK: - Kritikken var i all hovedsak rettet mot Høyre og statsminister Erna Solberg, men den sentrale Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde trodde at teksten var rettet mot ham personlig, skriver artikkelforfatteren. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 7. februar publiserte Dagbladet en tekst av meg der poenget var å rette et kritisk søkelys på Frp’s samarbeidspartnere. Kritikken var i all hovedsak rettet mot Høyre og statsminister Erna Solberg. Det var derfor litt uventet at den sentrale Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde trodde at teksten var rettet mot ham personlig.

I stedet for å komme med motargumenter, velger Tybring-Gjedde å bruke spalteplassen på å framføre en rekke falske påstander og tilegne meg meninger jeg slett ikke har. Det synes jeg er synd.

Hovedpoenget mitt var, og er fortsatt, at det ikke holder at Høyre stille ser på når deres samarbeidspartner i regjering omtaler samfunnsborgere med sjikane og stigma. For eksempel når Frp framstiller unge arbeidsledige mennesker, mennesker i en sårbar og utsatt situasjon, som dekadente sofaliggere. Eller når innvandrere, spesielt fra muslimske land, får høre at flertallet er lykkejegere som ikke jobber hardt nok.

Som ledere og folkevalgte har vi et spesielt ansvar for å til enhver tid behandle våre medmennesker med respekt og likeverd. Derfor forventer jeg at Høyre tar tydelig og offentlig avstand når samarbeidspartnere prater nedsettende om folk og trosretninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer