KOMMENTARER

Erna tar saken

Er det mulig å temme nettet?

HAT OG HETS:   Statsminister Erna Solberg innkaller til dialogmøte om hatytringer i statsministerboligen i Oslo. Her hilser hun på Shabana Rehman. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HAT OG HETS: Statsminister Erna Solberg innkaller til dialogmøte om hatytringer i statsministerboligen i Oslo. Her hilser hun på Shabana Rehman. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Her er dere i hvert fall sikre, sa Erna Solberg da hun sluset 19 kvinner inn i statsministerboligen til lunsj tidligere i uka. På menyen: hatefulle ytringer og netthets, samt ciabatta og mineralvann.

Ingen er sikrere enn landets statsminister. Hun er trygg, selv om Solberg må anses å være en ekspert i faget trusler og sjikane. Flere av kvinnene rundt bordet er ikke like privilegerte.

Hensikten med møtet var ikke å utveksle krigshistorier, men å komme opp med en plan. Hvordan kan netthets bekjempes, og de som utsettes for det, beskyttes? Hva, om noe, kan regjeringen gjøre?

Erna Solberg la høsten 2011 fram en ti-punkts-plan i et innlegg her i Dagbladet. At hun nå personlig tar opp saken igjen som statsminister, er et sterkt signal om at hun mener alvor.

Men det er en komplisert materie å gripe fatt i. Jeg var selv til stede på møtet og rundt bordet var det ulike oppfatninger om hva som skulle til og i hvilken grad myndighetene kan bidra.

Alle steiler i møte med ytringsfriheten, selv når den går på bekostning av andres. Paragrafer mot ytringer er ikke veien å gå i et liberalt samfunn. Rene trusler er en sak for politiet og resten må du tåle

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer