Heimebane er en god tv-serie som burde gå fra fiksjon til virkelighet:

Erna, Theresa og Angela kan styre Norge, UK og Tyskland, men et herrelag i fotball kan ikke ei dame trene. Herre min hatt.

Men tipper at vi Norge ikke går i front her heller.

DEN FØRSTE: Ane Dahl Torp spiller den første kvinnen som tar over treneransvaret for et eliteserielag i fotball, her sammen med John Carew som spiller ek-stjerna Ellingsen, i NRK-serien "Heimebane". Kan dette gå fra fiksjon til virkelighet? Her i landet? Foto: NTB Scanpix
DEN FØRSTE: Ane Dahl Torp spiller den første kvinnen som tar over treneransvaret for et eliteserielag i fotball, her sammen med John Carew som spiller ek-stjerna Ellingsen, i NRK-serien "Heimebane". Kan dette gå fra fiksjon til virkelighet? Her i landet? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

5-3-2: De kan lede land, ta land, reise land og strand rundt, selge land, kjøpe land, bytte bort land, være på landet, være på jordet og vinne for et land.

3-5-1-1: De kan krige, drepe, føde, spytte, klemme, gråte, smile, lyve, trøste, avsette, gå av, gå bak, gå foran, gå ved siden, forsove seg, våkne for tidlig, irriterer, stikke av, bli værende, skille seg, banne og skifte knotter.

4-4-2: De kan engasjere, arrangere, korrigere, evaluere, amputere, affisere, balsamere, effektivisere, fraksjonere, gardere, kamuflere, laminere, kapitulere, adressere, barrikadere, panere, verifisere og dundre ballen rett i krysset, rett i kysset, være sovende spisser, hengende spisser, midtbaneanker, pene, dribledronning og toppscorer.

4711: Ja, de kan selvsagt være alt. Hvem? Jo, kvinnfolk. Vi sitter og skriver disse linjene 8. mars lesende Aftenposten om tv-serien «Heimebane» (mer enn godkjent). I denne spiller godeste Ane Dahl Torp trønderen Helena Mikkelsen. Hun som blir landets første kvinnetrener av et eliteserielag i fotball for menn. Vi har forresten også lest at noen mener Ane ikke snakker godt nok trøndersk i NRK-serien. Godt nok trøndersk? Hallo, ingen trøndere snakker godt norsk, de må ha sufflør og tolk.

Men altså: Sakens kjerne er at ingen kvinner er i nærheten av å kunne bli trener i herrefotball, ikke her i Norge engang. Her formaterte mannfolk kan gjøre en like dårlig trenerjobb år etter år og slippe unna med det. Nei, tenk om fiksjon ble til virkelighet: Med Norge i front! Virker utopisk for øyeblikket. Vi kan legge til at de aller fleste menn som skriver om fotball også er særs konservative.

Norge har også vært historisk bakstreverske nesten til alt som kan smake av forandringer innen hopp, langrenn og skøyter. Fotballens flokker av supportere? Er de klare for ei dame som trener? Samtidig, den svenske suksesstrener, Pia Sundhage, sa det best i 2014 på spørsmål om hun kunne vært herretrener: Det fungerer jo bra med Merkel som forbundspresident.

#Taktikk: Chanel no. 5-3-2-fuck offside.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer