Ernas modige bunadsminister

Hun er en av mange som endelig våger å være helnorsk.

DEILIG ER JORDEN: Linda Hofstad Helleland. Foto: NTB Scanpix
DEILIG ER JORDEN: Linda Hofstad Helleland. Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

Grøtnytt: I Love Norwegian Country, sang Bjøro Håland i 1982. Dette året var bunadsminister Linda Hofstad Helleland fem år gammel. Til dere som kritiserer hennes utfall, rett før jul på Facebook, om hvilke norske verdier vi må verne om, elske og ta vare på, kan denne Bjøro-sangen kanskje være med på å gi et nyansert bilde av denne blide Høyre-damen som en av landets stolteste og modigste kulturbærer. #G35

Vi skal nemlig aldri bedrive gjøn med menneskers kulturelle ballast ettersom vi alle bærer med oss et vell av arv – og miljøopplevelser som har formet oss – selv om denne skribent får allergianfall av bunader forresten, men er sippete når nasjonalsangen spilles – inn i samtid preget av falske nyheter, falske profeter og falske politikere (de som sier en ting før de bli ministere, men som ikke står for det når de havner rundt kongens bord). #slipp-perwillyfri.

Nei, vi må ta vare på Linda i denne for landet (verden glemmer vi) særs så vanskelig tid. Hun er jo opptatt av antidoping også, og som vi alle vet foregår det innenfor vår nasjonalidrett ingen doping. Hvis det dopes, så gjøres det på den norske måten, litt i gråsonen. Norske langrennsløpere er stort sett like rene som en isbre som smelter. #astmafia

Det blir for lettvint å avfeie vår fine korpsminister som snakker varmt om julesanger og Kvikk Lunsj. Hun er en av mange som endelig våger å være helnorsk. Og, det er vel bedre å posere foran et juletre snakkende om ufarlige symboler enn det Jonas Gahr Støre gjør. Tøffe-Jonas ikke vil særbehandle Lofoten med tanke på oljeboring (DN i går). Jeg tror vi er mange som reiser opp i kofter og nikkers, med termos og rømmegrøt, hvis en tilfeldig regjering begynner å tulle med vårt sårbare og fantastiske skattkammer.#ring2demo.

Fordi Lofoten er norske verdier verdt å ta vare på, men når vi lenker oss sammen kommer ikke bare det skumle bunadspolitiet og arresterer oss, da setter også myndighetene inn langt hardere skyts fordi vi blir da sett på som yrkesdemonstranter av dem som i dag stemmer på Erna, Jonas og Siv. Ja, ja. Verden er en smultring. Takk 2016.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.