Ernas svar til Stephen Colbert: - Selv vikingene i Norge kan ikke gjøre dette alene

Svarer den amerikanske komikeren etter «Twitter-invasjonen» av Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stephen Colbert tar over «The Late Show» etter David Letterman og la mandag kveld ut en video på TV-programmets youtube-kanal hvor han kom med en oppfordring til alle de som følger showet:

Invadér Norge ved hjelp av Twitter.

Årsakens til Colberts invasjonsønsker er Global Citizen Project, en internasjonal organisasjon som jo blant annet jobber for at verdens befolkning skal få bedre utdanning. De har oppfordret sine følgere til å legge presse på Norge for å få mer norsk støtte.

Mandag: Colberts beskjed til Erna Organisasjonens hjemmesider kommer nemlig med følgende appell, som Colbert altså støtter opp om: «Si til Norge at de skal øke midlene de bruker til å fremme utdanning, og hjelp millioner av jenter til å få sjansen til å gå på skolen».Colbert gjør det lekende lett å kontakte den norske statsministeren: Med noen enkle tastetrykk sender man en melding direkte til Solberg selv. Slik kan også amerikanske Colbert-fans på vennlig vis terrorisere den norske statsministeren. 

Den kjente komikeren har også sørget for en aksjon der man kan ringe et nummer hos regjeringen for å legge igjen en talemelding med tilsvarende oppfordring. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.