Ernas svar til Stephen Colbert: - Selv vikingene i Norge kan ikke gjøre dette alene

Svarer den amerikanske komikeren etter «Twitter-invasjonen» av Norge.

(Dagbladet): Stephen Colbert tar over «The Late Show» etter David Letterman og la mandag kveld ut en video på TV-programmets youtube-kanal hvor han kom med en oppfordring til alle de som følger showet:

Invadér Norge ved hjelp av Twitter.

Årsakens til Colberts invasjonsønsker er Global Citizen Project, en internasjonal organisasjon som jo blant annet jobber for at verdens befolkning skal få bedre utdanning. De har oppfordret sine følgere til å legge presse på Norge for å få mer norsk støtte.

Mandag: Colberts beskjed til Erna Organisasjonens hjemmesider kommer nemlig med følgende appell, som Colbert altså støtter opp om: «Si til Norge at de skal øke midlene de bruker til å fremme utdanning, og hjelp millioner av jenter til å få sjansen til å gå på skolen».

Colbert gjør det lekende lett å kontakte den norske statsministeren: Med noen enkle tastetrykk sender man en melding direkte til Solberg selv. Slik kan også amerikanske Colbert-fans på vennlig vis terrorisere den norske statsministeren. 

Den kjente komikeren har også sørget for en aksjon der man kan ringe et nummer hos regjeringen for å legge igjen en talemelding med tilsvarende oppfordring. 

Resultatet ble en liten kanonade av Twitter-meldinger mot Solberg. 

Onsdag: Ernas svar til Colbert Og nå har Erna Solberg svart. Ei en snaut 2 minutter lang video henvender den norske statsministeren direkte til den amerikanske komikeren og programlederen.

- Hei Stephen. Du har riktige prioriteringer: Lutefisk, norsk dødsmetall og kvinners utdanning, åpner Solberg og legger til at Norge alltid vil jobbe for å bedre kvinners mulighet til å ta utdanning.

- Men selv vikingene i Norge kan ikke gjøre dette alene, Stephen, legger Solberg til. 

Til Dagbladet forteller Solberg at hun syns «videokrigen» med Colbert er morsom.

- Men først og fremst viktig, fordi det er en utrolig viktig sak han retter oppmerksomhet mot. I videoen benytter vi nå anledningen til å oppfordre andre land til å bidra like mye som Norge gjør, forteller statsministeren. 

Solberg sier Twitter-feeden hennes har druknet den siste tida etter Colberts initiativ.

- Og vi har fått rundt 30.000 eposter om temaet. Det har blitt umulig for meg å følge min egen Twitter-feed, humrer hun.