Ernst og Viggo på glattisen

HAMAR (Dagbladet): Ernst A. Lersveen og Viggo Sandvik sliper skøytene foran helgas Europamesterskap på Hamar. I kveld børster de støvet av gamle svart-hvittstjerner fra isen og inviterer til TV-mimreshow for skøytefantastene.

TV2 vant rettighetene til å overføre skøyteløp da NRK og TV2 delte potten med vinter- og sommeridretter sist høst. Men TV2 vil ha mer enn rundetider og rekorder. De vil ha show for reklamekronene, og har derfor eget EM-show seint fredag kveld, 12 timer før det braker løs for alvor for Ådne Søndrål & co.

Svart-hvitt-stjernene

- Det blir et skøyteshow for Wesensteen-seerne, innrømmer Ernst A. Lersveen, og bekrefter at programmet ikke blir skøytesportens svar på hitAwards.

- På ingen måte. Mer nostalgi, liksom. Vi kommer til å ha flere av de gamle skøyte-stjernene våre i studio. Fred A. Maier, Kupper'n, Per Ivar Moe og Hjallis er blant dem vi har lyst til å ha på plass i Vikingskipet i kveld, sier Ernst A. Lersveen til Dagbladet.
- Husk, de var den tids popstjerner. Det var «Beckham-drive» over de gutta der, gliser Lersveen.

Knut Bjørnsen har kommentert utallige runder på skøytebaner rundt om i verden. Fredag får du se også ham i «isshow». Hit kommer selvfølgelig også skøytepopgruppa Nordre Sving.

Testet isen

- Jeg hadde lovet å intervjue nederlanske skøytestjerner på nederlandsk. Men nå har jeg trukket meg, sier Viggo Sandvik, som er Lersveens makker gjenom hele EM-helga.

- Dessuten har vi noen internasjonale godbiter og overraskelser på lur, sier Ernst A. Lersveen, som er langt stødigere med TV-kjeften enn på skøytestålet. I forrige uke testet han EM-isen på Hamar. Det ble en vaklevoren forestilling.

- Det så ikke bra ut. Men jeg slapp å gå på overlæret, flirer den munnrappe TV2-kommentatoren.

Det timeslange programmet «Hei skeis fra Hamar» blir ledet av Viggo Sandvik og Ernst A. Lersveen. Sammen skal de to bygge opp forventningene foran Europamesterskapet i OL-hallen på Hamar lørdag og søndag. Og skøytesporten er ikke død. På forhånd er det solgt over 10000 billetter til EM-konkurransene.

TV2 i kveld 21:45

GLATTE SKØYTER: Viggo Sandvik og Ernst A. Lersveen sjekker skøytene før helgas EM på skøyter.