Erobrer USA

Norske artister er en sjeldenhet på amerikanske hitlister. Men det Trondheim-baserte produksjonsselskapet Stargate får det til. Stargate-teamet har skrevet og produsert låta som denne uka er den sjuende mest solgte singelen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I norsk sammenheng er det bare a-ha og M2M som kan vise til liknende suksess som den Tor Erik Hermansen og resten av Stargate nå opplever i Statene.

R&b-låta «So In Love With Two» , framført av den 13 år gamle Texas-jenta Mikaila Enriquez og skrevet av det norske produsent-teamet, er nummer sju på Billboards singelsalg-liste og nummer 25 på hovedlista Billboard Hot 100. Bare noe laber radiospilling forhindrer den trønderske poplåta fra å klatre enda høyere.

Ekstra prestisje

- USA er det aller vanskeligs-te platemarkedet. Derfor er det ekstra prestisje og stas for oss når en låt vi har skrevet, produsert og gjort alt på gjør det bra der borte. Dette gir oss ny selvtillit, sier en oppglødd Tor Erik Hermansen (28).

Den tidligere avismannen og talentspeideren i Warner Music utgjør sammen med Mikkel Storleer Eriksen (28) og Hallgeir Rustan (34) Stargate Studios AS. Fra sine lokaler på Tiller utenfor Trondheim er de i ferd med å bli et norsk motsvar til den svenske produsentmogulen Max Martin.

- Smågutter

- Vi er smågutter i forhold til Max Martin og co., men vi ser at vi stadig kommer videre. Først produserte vi låter som gikk til topps i Norge, deretter har vi klart å få til ting i England, og nå løsner det for første gang i USA også. Det gjør at man mister ærefrykten til det som inntil nå har vært den uoppnåelige Billboard-lista, sier Hermansen.

I Norge har produsenttroikaen hatt suksess med artister som Multicyde , Noora og Sissel Kyrkjebø . I England brakte Stargate-låta «Day & Night» tenåringsidolet Billie Piper til topps på singellista i juni fjor. Også S Club 7 , Mariah Carey , Sisqo , jentegruppa Fierce og guttebandet 5ive har klatret inn på topp 10 i England med låter som enten er skrevet, produsert eller remixet av Stargate. Til sammen kan de vise til ni singler og fire album med engelsk topp 10-suksess de siste 18 månedene. S Club 7, som snart dukker opp på TV2 i serien «Miamai 7», har solgt tre millioner på verdensbasis av et album der halvparten av materialet er produsert i Trondheim og tre av låtene er både skrevet og produsert av Stargate.

Millioninntekter

Dette blir det naturlig nok penger av. 1999-tallene til Stargate Studios AS viser et resultat før skatt på pene 1,9 millioner kroner. I løpet av 2000 investerte de i nytt studioutstyr.

Men millioninntektene fra blant annet S Club 7-suksessen har de ifølge Hermansen ennå ikke mottatt. Alt tar tid i musikkbransjen, også suksess.

- Mikaila var hos oss i Trondheim i november 99 og i februar i år. Først nå gjør låta det bra i USA, forteller Hermansen.

Sikret avtale

Det engelske bransjebladet Music Week trekker fram Stargate som en suksessfaktor i popverdenen. Music Week bringer også nyheten om at de tre nordmennene har sikret seg en avtale med London-labelen Telstar om å utgi et eget Stargate-album med materiale laget av de tre og sunget av nye pop- og r&b-talenter.

<B>MADE IN TRONDHEIM:</B> Hallgeir Rustan, Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer