«Erobreren» kostet NRK 52,3 millioner kroner

Men selv da er viktige poster utelatt fra regnestykket.

GJØR UNNTAK: NRK velger å gå ut med produksjonskostnadene på den omstridte serien «Erobreren» fordi de mener det tallene serien har vært anslått å koste har vært feil. Foto: NRK
GJØR UNNTAK: NRK velger å gå ut med produksjonskostnadene på den omstridte serien «Erobreren» fordi de mener det tallene serien har vært anslått å koste har vært feil. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag har NRK endelig besluttet å offentliggjøre budsjettet for sin storsatsing «Erobreren».

Kanalen skriver i en pressemelding at serien koster 52,3 millioner. Det tilsvarer en pris på 8,7 millioner kroner per episode.

Dagbladet har i lengre tid skrevet om kostnadene rundt dramaserien, men NRK har nektet å gå ut med tallene. Dagbladet har også søkt om innsyn, men fått avslag.

Grove feil NRKs kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen sier de etter en totalvurdering har valgt å offentliggjøre kostnadene til serien fordi det har figurert så mange grovt feilaktige anslag.

- Med det har vi fraveket et prinsipp om at vi av konkurransehensyn skal ha mulighet til å unnta kostnadene fra offentligheten. Det har vi bare gjort en gang tidligere, med Eurovision, sier Hansen til Dagbladet.

- Jeg vil understreke at dette er unntak og at vi vil fortsette å holde oss til prinsippet om unntagelse.

- Ikke oppsiktsvekkende Eksperter anslo prislappen til å være på 75-90 millioner kroner. Det var basert på 151 opptaksdager og 820 medvirkende. I går anslo kilder til Aftenposten at prislappen var på rundt 100 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer