Anmeldelse: Suzanne Brøgger, Alf van der Hagen

Erotisk ikon blir voksen

Suzanne Brøgger forteller historien om hele sitt liv i ny bok.

SAMTALEBOK: Den danske forfatteren Suzanne Brøgger er Alf van der Hagens siste samtalepartner. Foto: NINA HANSEN
SAMTALEBOK: Den danske forfatteren Suzanne Brøgger er Alf van der Hagens siste samtalepartner. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Du er nødt til å like å elske med menn så vel som kvinner. Du kan ikke gå i bh. Du kan ikke gå med underbukser. Du skal være vakker. Du skal elske og elske.»

Slik beskriver Suzanne Brøgger miljøet hun havnet i som 16-åring. Da familien flyttet til Bangkok omkring 1960, ble hun kjæreste med sin lærer. I Alf van der Hagens nye bok «Suzanne Brøgger» hevder hun at eventyret «ble bestemmende for hele mitt liv!»

Kvinnerevolusjon

Gleden ved å lese boka er at den gir et rikere bilde av hennes liv. I likhet med van der Hagens bøker om Dag Solstad og Kjell Askildsen, består «Suzanne Brøgger» av samtaler. Og også denne gangen forvandler han den litt trauste samtaleboka til ypperlig, intens og reflektert fortellerkunst.

Under lesingen tok jeg meg i å ønske at bussturene til og fra jobb varte lengre. Særlig da jeg måtte gå av akkurat idet Brøgger hevder at «det pågår en revolusjon som gjør at den gammeldagse mannen er under avvikling over hele verden». Ikke bare var jeg spent på forfatterens oppfølgingsspørsmål. På spaserturen hjem funderte jeg på om jeg tilhørte den utdøende mannstypen eller om jeg kom til å overleve. Ingenting er som et friskt pust inn i hverdagen fra den 75 år unge Brøgger!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer