Erotiske kuriositeter

Dagbladets anmelder og Hedda Robertsen gir deg sine heteste tips.

BEST NÅR DET SKURRER: Hedda Robertsen synes erotikk skal utfordre ideer om hva som er stygt og pent. Foto:  David McNew/ Getty Images / NTB SCANPIX
BEST NÅR DET SKURRER: Hedda Robertsen synes erotikk skal utfordre ideer om hva som er stygt og pent. Foto: David McNew/ Getty Images / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er en dag i erotikkens tegn i Dagbladet. Vår anmelder har slaktet første, norske bok i serien «Fifty Shades». Den kommer ut på ebok i norsk versjon i dag. Forfatteren Hedda Robertsen gir deg svar på hva som mangler i «Fifty Shades»-bøkene. Hennes egne, erotiske bok «Ildfuglen» blir rost opp i skyene av anmelder Cathrine Krøger.

Og her gir Krøger og Robertsen deg sine beste tips til hva du kan lese om du er ute etter mer interessant erotisk litteratur.

Hedda Robertsens tre hete tips:Georges Bataille - «Historien om Øyet» Bataille var venn med surrealisten André Breton. Det er en språklig, poetisk lek hvor han bruker en masse fascinerende seksuell bildebruk — øyet, egget. Det er ikke bare et erotisk, men også et estetisk prosjekt. Du vet aldri hva som skal skje.

Pauline Réage - «Historien om O» Denne boka tar for seg underkastelsen. Hovedpersonen er veldig aktiv i sin passivitet, hun underkaster seg frivillig. Det handler om frigjøringen i en fullstendig oppgivelse av viljen.

Marquis de Sade - «Justine» De Sade hadde politiske motiver mot moralistiske forbud og kristne ideer om blasfemi. Sånn sett har den en ytterligere dimensjon enn erotikken.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer