Erter på seg kvinnene

- Mannen må bestemme over kvinnen, hevder predikanten Runar Søgaard. Carolas norske eksmann har klart det igjen. Han bruker både sitt eget ekteskap og Bibelen for å underbygge sine påstander.

- Vi må stole på det som står i Bibelen, sier Søgaard i et intervju med Göteborgs-Posten.

Den norskfødte predikanten forteller hvordan han tolker det som står i den hellige skriften om forholdet mellom menn og kvinner.

«Sendte sønnen»

Søgaard tror at alt som står i Bibelen er sant, og minner om at det var sin sønn Gud sendte til Jorden, ikke sin datter. Søgaard mener også at det er Guds vilje at menn skal bestemme over kvinner.

- Kvinner er mer følelsesmessige og tenker mer med hjertet, sier Søgaard.

Han viser til en episode han opplevde sammen med sin tidligere kone Carola for å illustrere hva han mener.

Runar fikk rett

- En gang Carola og jeg var på seiltur og det plutselig ble dårlig vær, mente Carola at vi skulle følge sjøkartet. Min erfaring som seiler fortalte meg at vi skulle velge en annen rute. Vi ble uvenner, og til slutt sa jeg at «nå gjør vi som jeg sier». Og det viste seg at jeg hadde rett. En annen gang ville kanskje Carola hatt rett, men...ja, jeg mener at noen må fatte den avgjørende beslutningen i en krisesituasjon, sier Runar Søgaard.

Han kom ifølge Expressen med sine uttalelser i forbindelse med en uttalelse fra den svenske soknepresten Jan-Åke Karlsson om at Gud har gitt mannen ansvaret å være leder og kvinnen medhjelper.

Det er ikke første gang Runar Søgaard har ertet på seg folk. I boka «Vad i helvete vill du ha?» skriver han om de homofile: «Bare fordi disse foreteelsene er blitt akseptert som noe normalt i samfunnets øyne, så har ikke Gud endret seg.»

Også feministene får høre det i Søgaards bok: «Visse feminister har begynt å hevde at Gud ikke er mann, men kvinne. Dessverre, dessverre. Hvis det var tilfelle skulle han vel hett Gud-run.»