Erter på seg kvinnene

- Mannen må bestemme over kvinnen, hevder predikanten Runar Søgaard. Carolas norske eksmann har klart det igjen. Han bruker både sitt eget ekteskap og Bibelen for å underbygge sine påstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi må stole på det som står i Bibelen, sier Søgaard i et intervju med Göteborgs-Posten.

Den norskfødte predikanten forteller hvordan han tolker det som står i den hellige skriften om forholdet mellom menn og kvinner.

«Sendte sønnen»

Søgaard tror at alt som står i Bibelen er sant, og minner om at det var sin sønn Gud sendte til Jorden, ikke sin datter. Søgaard mener også at det er Guds vilje at menn skal bestemme over kvinner.

- Kvinner er mer følelsesmessige og tenker mer med hjertet, sier Søgaard.

Han viser til en episode han opplevde sammen med sin tidligere kone Carola for å illustrere hva han mener.

Runar fikk rett

- En gang Carola og jeg var på seiltur og det plutselig ble dårlig vær, mente Carola at vi skulle følge sjøkartet. Min erfaring som seiler fortalte meg at vi skulle velge en annen rute. Vi ble uvenner, og til slutt sa jeg at «nå gjør vi som jeg sier». Og det viste seg at jeg hadde rett. En annen gang ville kanskje Carola hatt rett, men...ja, jeg mener at noen må fatte den avgjørende beslutningen i en krisesituasjon, sier Runar Søgaard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer