Erter på seg NRK

Kanal 24 har etter utallige runder i retten nå også ertet på seg NRK. Statskanalen truer med rettslig etterspill dersom radiokanalen ikke stopper bruken av programnavnet «NRK».

«NRK» er i denne sammenheng forkortelsen på radioprogrammet «Norsk Retro Kultur», som tar for seg populære fenomen fra 80-tallet. I et brev til radiokanalen skriver NRK at de forventer at forkortelsen av programnavnet opphører innen klokka 16.00 i dag. Hvis ikke truer NRK med å gå til rettslige skritt.

- Mangler selvironi

- Jeg er overrasket over NRKs mangel på humor og selvironi. Her lager vi et program om gamle dager, og da passer det å bruke navnet på den eneste offentlige statskanalen som fantes på den tida. Jeg møtte Heldal (radiosjef Nils Heldal, red.anm.) seinest i helga, og da syntes han at det bare var morsomt, sier radiosjef Arne Krumsvik.

Men Heldal har en annen oppfatning av helgas treff. De to møttes under idrettsgallaen på Lillehammer lørdag kveld.

- For min del videreformidlet jeg et ønske om at de skifter navn, og det regner jeg med at de gjør. Dette blir omtrent som at vi lager et program som skulle hete «Kanal 24», sier Heldal.

- Så du mangler ikke humor?

- Nei. Jeg ser på dette som en del av markedsplanen til Kanal 24. De ønsker å havne i avisa, og det klarer de.

- Må reagere

- Men gir du dem ikke nettopp PR ved å true med rettslige skritt?

- For oss er det ikke et poeng å få oppmerksomhet rundt dette. Vi har sendt et brev, ikke en pressemelding. Vi må bestandig reagere på misbruk av navnet vårt. Andre skal ikke vegetere på vår merkevare. Det er ikke uten grunn at vi scorer høyt på troverdighet, sier Heldal. Han regner det som en selvfølge at Kanal24 slutter å bruke NRK-navnet, slik at partene slipper å havne i retten.

Krumsvik benekter på sin side at han bevisst forsøker å få blest og bråk rundt radiokanalen.

- Jeg har ikke så veldig stort behov for å bruke mer tid i retten. Men vi tar selvsagt denne henvendelsen seriøst og bestemmer oss for hva vi skal gjøre i morgen.

OVERRASKET: Arne Krumsvik.
REAGERER: Nils Heldal.
LEDER «NRK»: Bjørnar Pedersen er programleder for «Norsk Retro Kultur», som er forkortet til «NRK» på Kanal 24. Nå truer statskanalen med rettssak.