Slukking av FM-nettet:

ESA henlegger DAB-klager om ulovlig statsstøtte

Mener det ikke har vært gitt statsstøtte i DAB-utbyggingen. 

DAB: EFTAS overvåkingsorgan, ESA, har behandlet klager med påstander om at det har vært ulovlig statsstøtte i forbindelse med overgangen fra FM-nettet til DAB. Nå lukker de klagesakene. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix 
DAB: EFTAS overvåkingsorgan, ESA, har behandlet klager med påstander om at det har vært ulovlig statsstøtte i forbindelse med overgangen fra FM-nettet til DAB. Nå lukker de klagesakene. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EFTAs overvåkningsorgan ESA, mottok i fjor tre klager på omleggingen fra FM-nettet til DAB-nettet. Nå blir disse klagesakene lukket.

ESA opplyser at de henlagte klagene kommer fra anonyme klagere.

De mente at det var gitt ulovlig statsstøtte i forbindelse med utbyggingen av DAB-nettet, inkludert i veitunneler.

- ESA mottok i alt tre DAB-klager knyttet til statsstøttereglene i EØS-avtalen. På bakgrunn av informasjonen vi har fått til nå, mener ESA det ikke er statsstøtte involvert. Dersom vi ikke mottar ytterligere informasjon innen utgangen av måneden som vil gjøre ESA i stand til å undersøke videre, vil disse tre klagesakene avsluttes, skriver Anne Vestbakke, kommunikasjonssjef i ESA, i en e-post til Dagbladet.

Norsk Lokalradioforbund har fått tilsendt dokumentene hvor ESA skriver at klagesakene om ulovlig statsstøtte blir lukket.

- Tar det til etterretning

Lokalradioforbundet har også sendt inn en bekymringsmelding til ESA, om ulovlig statsstøtte i forbindelse med DAB-omleggingen.

De pekte på at NRK eier 50 prosent av Digitalradio Norge, som jobber for promotering av DAB-radio, og for at overgangen fra FM-nettet til DAB skal gå så smidig som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer