Esbjørn Svensson Trio

Sammen med Per \'Texas\' Johansson er Esbjørn Svensson blitt selve symbolet på det unge, svenske jazz- opprøret. Søndag er han på Blå sammen med resten av trioen sin.

Esbjørn Svensson Trio spiller uten tvil jazz, men musikken deres inneholder også elementer fra såpass forskjellige sjangere som samtidsmusikk og rock. Det har gjort at de har nådd ut til ett bredt publikum, og apellerer til andre enn bare innbitte jazzere. Siden starten i 1993 har trioen rukket å gi ut hele seks album. Men det var utgivelsen av "Esbjörn Svensson Trio plays Monk" på Superstudio-etiketten som virkelig satte EST på det svenske musikk-kartet. Plata som inneholder musikk skrevet av jazz-legenden Thelonious Monk høstet glimrende kritikker, og solgte mer enn titusen eksemplarer i hjemlandet. Bandet har også fått et navn på den internasjonale (og norske) jazz-scenen, og har blant annet spilt konserter i USA og Sør-Amerika.

EST har også besøkt Norge enn rekke ganger, blant annet var de på Kongsberg Jazz-festival i 1999. Og som Blå selv sier: Ikke en ny EST-plate uten Blå-besøk. Det bør du si deg helt enig i, og ta turen ned mot Akerselva på søndag.