Rafael Escobar Løvdahl:

Escobar: - Vant til spørsmålet

Er du en av dem som har stusset over mellomnavnet til statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl?

MANGE SOM LURER: Rafael Escobar Løvdahl er vant til å få spørsmål om mellomnavnet. Foto: Skjermdump fra «Kveldsnytt» (gjengitt med tillatelse fra NRK).
MANGE SOM LURER: Rafael Escobar Løvdahl er vant til å få spørsmål om mellomnavnet. Foto: Skjermdump fra «Kveldsnytt» (gjengitt med tillatelse fra NRK). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er en av dem som har bitt deg merke i mellomnavnet til statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl når han melder været på NRK - så er du ikke alene. Løvdahl er vant til Escobar-spørsmålene, og tar det hele med godt humør.

Men det er langt mellom narkobaronen og den «relativt nøkterne meteorologen», ifølge mannen selv.

Vant til navnespøk

Løvdahl er født i Oslo, men bodde i farens hjemland Spania fra han var to til han ble 10 år. Der opplevde han også vittigheter basert på navnet, men da var det ikke fordi han delte det med verdens mest beryktede narkobaron:

- Nei, da jeg var liten, så var det en sånn spansk sanger som var veldig populær, og han het også Escobar. Da var det han, sier Løvdahl.

Han henviser sannsynligvis til den spanske artisten Manolo Escobar, som en annen spanskættet kilde Dagbladet har forhørt seg med kan bekrefte at er veldig kjent i Spania - spesielt blant besteforeldre.

Spørsmål og kommentarer rundt navnet har imidlertid tilsynelatende vært en livslang affære for statsmeteorologen. Da han flyttet tilbake til Norge rundt ti år gammel, var det ikke Escobar-navnet som vekket mest oppsikt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer