Eskil Pedersen avviser Springsteen-besøk til Utøya

AUF mener TV2-sak er oppspinn. Men nyhetskanalen står på sitt.

- SKAL BESØKE UTØYA: Bruce Springsteen skal etter planen delta på årsdagen for terrorangrepet på Utøya. Her på konsert på Koengen i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
- SKAL BESØKE UTØYA: Bruce Springsteen skal etter planen delta på årsdagen for terrorangrepet på Utøya. Her på konsert på Koengen i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2 melder i kveld at Bruce Springsteen ønsker å spille konsert på Utøya når årsdagen for terrorangrepet skal markeres, og at «AUFs sommerleir blir dermed toppet med en av verdens største artister?».

Det er kilder sentralt i Arbeiderpartiet som skal ha bekreftet dette overfor kanalen, men mye tyder på at TV 2s sak er rent oppspinn.

TV 2 hevder i sin sak at Springsteen skal ha gitt positive signaler på at han skal komme, men at det foreløpig ikke er gitt en endelig bekreftelse.

- Avkrefter avtale Flere sentrale AUF-kilder Dagbladet har vært i kontakt med i kveld forteller nemlig at det ikke foreligger en bekreftelse fra Springsteen. De benekter også at AUF skal ha kontaktet artisten.

- Vi avkrefter at det foreligger noen som helst avtale mellom Springsteen og AUF, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet.

- En ære Men Pedersen innrømmer at det hadde vært et fint bidrag.

- Det er klart det er en ære hvis det stemmer at Springsteen er positiv til å spille for AUF, men det er alt for tidlig å si noe om da vi enda ikke har  bestemt oss for hvilken form et arrangement på Utøya neste sommer skal ha, eller hvordan vi skal markere 22.juli neste år. Derfor er det ikke mulig nå å si noe om hvem som skal bidra eller ikke, sier Pedersen.

AUF-lederen forteller at de vil ta seg god tid til å finne den riktige formen på markeringa.

- Vi skal ikke minst ha en god prosess på dette innad i AUF, og ha kontakt med støttegruppen. Det viktigste for oss er at det blir en god og verdig samling for medlemmene våre og alle andre berørte, sier Pedersen.

- AUFs initiativ Ifølge kanalen var det AUF som tok initiativet til å få den verdenskjente artisten til å bidra på 22. juli-markeringen.

Det er ikke opplyst om noen konsert den 22. juli på Springsteens hjemmesider.

TV 2 benekter at de har gått ut med feilaktige opplysninger.

- Vi er godt informert - TV 2 nyhetene er godt informert. Vi vet at AUF har vært i kontakt med Springsteen og at han har gitt positive signaler om at han ønsker å delta på Utøya 22. juli, sier Bård Espen Hansen, kveldsredaktør i TV 2.

- Så dere mener at Eskil Pedersen lyver?

- TV2 nyhetene er godt informert. Vi vet at AUF har vært i kontakt med Springsteen. Jeg tror vi er bedre informert enn Dagbladet, svarer Hansen.

Bruce Springsteen skal riktignok være i Norge den aktuelle dagen. Lørdag 21. juli spiller han konsert på Valle Hovin i Oslo, mens han den 23. og 24. juli skal spille på Koengen i Bergen.

Bruce Springsteen solgte ut Valle Hovin to ganger i 2008, og gjorde det samme året etter på festningen i Bergen.

Bruce Springsteen

• Født 23. september 1949.
• Amerikansk sanger, gitarist, keyboardist, komponist og tekstforfatter.
• En av rockens fremste skikkelser siden slutten av 1970-årene.
• Av de mest kjente albumene er «Born in the U.S.A.» og «Born to run»
• Springsteen har solgt mer enn 65 millioner album i USA, og 200 millioner over hele verden.

Kilde: Store Norske Leksikon.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer