Eskil Pedersens kjærlighetserklæring til Utøya

Jeg har alltid følt at øya er en sterk historieformidler i seg selv. Det er nesten som man kan se Einar Gerhardsen stå der og åpne det nye kafébygget.

UTØYA, 2004: «Det er rart hvordan man kan komme til et ukjent sted, med stort sett ukjente mennesker, og likevel i løpet av minutter føle at det er her, du hører hjemme», skriver Eskil Pedersen om sin ungdomstid på øya i Tyrifjorden. Foran f.v: Espen T. Hansen, Kristina Hetta, Tor Erik Forsberg, Gorm Fjernli, Ken Roger Bratteng, Eskil Pedersen, Marianne Marthinsen, Erling Vestre, Gry Larsen, Dag Ole Teigen, Tor Dale, Knut Grawråk.
UTØYA, 2004: «Det er rart hvordan man kan komme til et ukjent sted, med stort sett ukjente mennesker, og likevel i løpet av minutter føle at det er her, du hører hjemme», skriver Eskil Pedersen om sin ungdomstid på øya i Tyrifjorden. Foran f.v: Espen T. Hansen, Kristina Hetta, Tor Erik Forsberg, Gorm Fjernli, Ken Roger Bratteng, Eskil Pedersen, Marianne Marthinsen, Erling Vestre, Gry Larsen, Dag Ole Teigen, Tor Dale, Knut Grawråk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg husker jeg sitter der i bakken i strålende solskinn. Med det bratte landskapet på andre siden av fjorden som bakgrunn. Rundt meg sitter hundrevis av andre. Jeg er der jeg skal være. Bakken på Utøya er et av de tydeligste symbolene på sommerleiren. Det er her statsminister, statsråder og andre taler.

Denne dagen står FNs visegeneralsekretær på talerstolen og forteller om internasjonal solidaritet. Men dette er bare et øyeblikk, av mange, på øya.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer