UTØYA, 2004: «Det er rart hvordan man kan komme til et ukjent sted, med stort sett ukjente mennesker, og likevel i løpet av minutter føle at det er her, du hører hjemme», skriver Eskil Pedersen om sin ungdomstid på øya i Tyrifjorden. Foran f.v: Espen T. Hansen, Kristina Hetta, Tor Erik Forsberg, Gorm Fjernli, Ken Roger Bratteng, Eskil Pedersen, Marianne Marthinsen, Erling Vestre, Gry Larsen, Dag Ole Teigen, Tor Dale, Knut Grawråk.
UTØYA, 2004: «Det er rart hvordan man kan komme til et ukjent sted, med stort sett ukjente mennesker, og likevel i løpet av minutter føle at det er her, du hører hjemme», skriver Eskil Pedersen om sin ungdomstid på øya i Tyrifjorden. Foran f.v: Espen T. Hansen, Kristina Hetta, Tor Erik Forsberg, Gorm Fjernli, Ken Roger Bratteng, Eskil Pedersen, Marianne Marthinsen, Erling Vestre, Gry Larsen, Dag Ole Teigen, Tor Dale, Knut Grawråk.Vis mer

Eskil Pedersens kjærlighetserklæring til Utøya

Jeg har alltid følt at øya er en sterk historieformidler i seg selv. Det er nesten som man kan se Einar Gerhardsen stå der og åpne det nye kafébygget.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg husker jeg sitter der i bakken i strålende solskinn. Med det bratte landskapet på andre siden av fjorden som bakgrunn. Rundt meg sitter hundrevis av andre. Jeg er der jeg skal være. Bakken på Utøya er et av de tydeligste symbolene på sommerleiren. Det er her statsminister, statsråder og andre taler.

Denne dagen står FNs visegeneralsekretær på talerstolen og forteller om internasjonal solidaritet. Men dette er bare et øyeblikk, av mange, på øya.

Denne helgen er det nøyaktig 16 år siden jeg var på min første sommerleir på Utøya.

På veien dit visste jeg neppe hvor mye tid jeg skulle tilbringe av livet mitt på den lille øya i Tyrifjorden. For meg ble første møte som kjærlighet ved første blikk. Det gjorde noe med meg å gå i land den julidagen i 2000.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn