Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eskil Vogts debutspillefilm til filmfestivalen i Berlin

- Jeg våget ikke å tro at det var mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regissør Eskil Vogts debutspillefilm «Blind» er invitert til å vises i den prestisjetunge programseksjonen Panorama under under den kommende filmfestivalen i Berlin.

- Jeg er glad og faktisk ikke så rent lite stolt over at Blind får begynne sitt liv på to så viktige filmfestivaler. Da vi utsatte premieren for et halvt år siden på grunn av Sundance var tankene innom denne muligheten, men jeg våget ikke å tro at det var mulig. Dette er rett og slett den beste starten filmen kunne fått, sier regissør Eskil Vogt.

Dette er den andre store festivalen Blind er invitert til, i og med at filmen har sin verdenspremiere på filmfestivalen i Sundance i dag. Festivalen er i tillegg en av Europas største og mest prestisjefylte.

FORNØYD: Filmskaper Eskil Vogt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORNØYD: Filmskaper Eskil Vogt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Som produsent er det er en stor glede at Eskil med Blind, har klart mesterstykket å bli plukket ut til Berlin Panorama etter hovedkonkurransen i Sundance. Et drømmescenario for en film og enda mer for en debutant. Dette er en pangstart for filmen og det legger grunnlaget for bred internasjonal distribusjon. Det er en stor glede og ære å få komme i denne posisjonen, sier produsent Hans-Jørgen Osnes.

Også Margreth Olin som kommer til Berlinalen med sitt portrett av Operahuset i Bjørvika som presenteres i en 3D-film.

Fra tidligere er det også kjent at «Kraftidioten», regissert av norske Hans Petter Moland, er invitert til samme festival.

Hele Norges coronakart