Vis mer

Espen Egil Hansen blir ny sjefredaktør i Aftenposten

Ingress

(Dagbladet): Tidligere i høst ble det kjent at Hilde Haugsgjerd (61) slutter som sjefredaktør i Aftenposten.

Haugsgjerd skulle i utgangspunktet fratre sin stilling neste sommer, når hun fyller 62 år, men ifølge avisa ba hun om å få slutte før tiden.

Hun vil fratre stillingen sin nå som Aftenposten har funnet en erstatter.

Det er tidligere digitalredaktør i VG Espen Egil Hansen som skal ta over jobben som sjefredaktør for avisa. Han vil tiltre stillingen den 2. desember, det melder Aftenposten.

- Espen er kanskje den redaktøren i Norge med best overblikk og størst kunnskaper om de endringene som nå skjer i mediebransjen. Han er en erfaren publisist, og forstår den sentrale rollen Aftenposten skal ha i den norske samfunnsdebatten. Jeg er trygg på at han vil bli en tydelig leder som helt sikkert vil bidra til å utvikle Aftenposten videre. Espen er en inspirator. Han er spennende å jobbe sammen med, og vil nå få en enda mer sentral rolle i det redaktørfellesskapet vi har i Schibsted Norge, sier Aftenpostens styreleder Didrik Munch til avisa.

- Jeg tar jobben, og gleder meg til å begynne, fordi jeg gjerne vil bringe Aftenpostens journalistikk og publisistiske tradisjon trygt over i fremtiden, sier Hansen til Aftenposten.

Espen Egil Hansen begynte å jobbe i VG i 1991, og var både fotograf og nyhetsleder før han i 2000 ble ansatt som redaksjonssjef og senere redaktør i VG Multimedia AS. Fra 2011 jobbet han som digitalredaktør. Hansen har sittet i Norsk Redaktørforenings hovedstyre siden 2009, er styreleder i E24 og styremedlem i International News Media Association.

- Et naturlig tidspunkt å slutte på Da Haugsgjerd annonserte at hun ville fratre sin stilling sa hun følgende til Aftenposten:

- Det er flere årsaker til at jeg mener dette er et bedre tidspunkt enn å vente til sommeren. Aftenposten har i høst store prosjekter på gang som jeg har ansvaret for på redaksjonell side: Digital betalingsløsning, nytt A-magasin, og en plan for Aftenposten utvikling de neste tre-fire årene. Det er et naturlig tidspunkt å slutte på når disse prosjektene er loset i havn.

Avisa er i en flytteprosess hvor de skal flytte tilbake til Akersgata, fra redaksjonslokalene som nå ligger i Posthuset i Oslo.