Espen hjelper Sissel

Espen Lind skal hjelpe Sissel Kyrkjebø til å bli en hypermoderne popdiva. Nå begynner arbeidet med hennes nye, norske plate.

Så fort Lind er ferdig med sitt eget album, skal han skrive låter og produsere materiale til Sissels lenge etterlengtede plate. Det er deres felles plateselskap, Universal Music, som nå vil bruke norske krefter for å lage Sissels nye album, etter at USA-planene nylig ble lagt på is.

Dagbladet får bekreftet fra Universal at Lind er spurt om jobbe med Kyrkjebø.

Ut med seks mill.

To år og seks millioner kroner har Sissel Kyrkjebø og hennes manager Arne Svare brukt på å spille inn et album de nå har bestemt seg for å vrake .

Sissel dro til USA første gang i januar 98 for å jobbe med suksessprodusenten Rick Chertoff, som har jobbet tett med artister som Joan Osborne og Cindy Lauper.

Men de mange og lange innspillingsperiodene i USA og pendlingen mellom hjemmet i København og studioene over there har kostet mer enn det har smakt.

- Vi er ikke fornøyd med det vi fikk gjort i USA, sier Svare.

Nullstiller seg

- Nå har vi nullstilt oss. Vi har bestemt oss for å begynne helt fra scratch, sier Arne Svare til Dagbladet.

Resultatet er at Sissel er koblet opp mot følgende norske produsenter og låtskrivere:

  • Jørn Dahl, produsenten bak Lene Marlins internasjonale millionselger «Playing My Game» og medlem i listeaktuelle Stray.
  • Stargate, det Trondheim-baserte produsent- og låtskriverteamet bestående av Tor Erik Hermansen, Hallgeir Rustan og Mikkel S. Eriksen, som har hatt fem topp tre-hits i England det siste året.
  • Og nå også Espen Lind. Ved siden av sitt eget suksessalbum «Red» (1997) har Lind skrevet låter for Jan Werner og Torhild Sivertsen. Lind vil gjerne jobbe med Sissel. Bare en ny sprekk i tidsskjemaet med hans eget album kan hindre at han vil hjelpe Kyrkjebø.

Popdiva

- Vi legger opp til en låtskrivingsperiode fra mai til juli. Etter ferien blir det innspilling. Det viktige nå bli å finne et sound, sier Svare.

- En del av USA-låtene er aktuelle, men de må bearbeides. Ellers vil plata bli for sprikende, understreker Svare.

Samarbeidspartnerne som er valgt ut, tilsier at Sissel går i en langt mer popete og oppdatert retning enn tidligere. Oppgaven til Espen Lind blir å tilføre Sissel et par bra låter og et moderne lydbilde slik at Sissel kan relanseres som en fresh popdiva våren 2001.

hakon.moslet@dagbladet.no

MER POP: Med hjelp av Espen Lind skal Sissel Kyrkjebø relanseres som en fresh popdiva våren 2001.
ESPEN LIND skal freshe opp Sissel.