JURYLEDER: Espen Lind er juryformann for Statoilstipendet på én million kroner, som deles ut i kveld. Ti norske artister er nominert.


Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JURYLEDER: Espen Lind er juryformann for Statoilstipendet på én million kroner, som deles ut i kveld. Ti norske artister er nominert. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Espen Lind har overlatt stylingjobben til modellkjæresten

- Jeg har sluttet å kjøpe klær, sier han.

(Dagbladet): Innerst i restauranten Lokk sitter Espen Lind (40). Håret er perfekt gredd, jeansene trange og den mørkeblå jakka matcher buksa.

- Jeg kjøper ikke klær lenger, og det syns jeg er veldig greit, sier Lind til Dagbladet og smiler lurt.

I stedet har artisten og låtskriveren overlatt stylingjobben til samboeren Hanneli Mustaparta (29). Hun er en anerkjent modell og moteblogger, og har gjort store jobber for internasjonale magasin som Vogue, Elle og Harpers Bazar.

- Liker alt - Den minst fornøyelige aktiviteten jeg vet om er å shoppe, derfor er jeg veldig fornøyd med at Hanneli tar seg av det. Jeg nyter godt av hennes ekspertise, og kan ikke huske sist jeg kjøpte klær, sier Lind.

- Er det noe du er blitt misfornøyd med?

- Nei, jeg liker alt. Jeg er veldig enkel sånn sett, sier han.

FÅR STYLINGHJELP:Espen Lind har rett og slett sluttet å kjøpe klær. Nå er han glad for moteekspertisen han får fra samboeren Hanneli Mustaparta. Paret bor sammen i New York. 
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FÅR STYLINGHJELP:Espen Lind har rett og slett sluttet å kjøpe klær. Nå er han glad for moteekspertisen han får fra samboeren Hanneli Mustaparta. Paret bor sammen i New York. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Paret bor for tida i New York, og har ingen umiddelbare planer om å flytte tilbake til det kalde nord. Nå er han i Norge i forbindelse med Bylarm og Statoilstipendet, som skal deles ut i kveld. Lind er juryformann.

Det har vært en del strid rundt Statoilstipendet. Blant annet trakk bandet Ungdomskulen sin nominasjon i 2008 fordi de ikke ønsket penger fra oljebedriften og etterlyste mer ryggrad blant sine kollegaer.

- Ikke noe problem - Synes du det er dumt av unge musikere i startgropa å ikke ta imot pengene?

- Ja, det synes jeg, men det må være opp til hver enkelt. Det spiller ingen rolle hvor pengene kommer fra, og Statoil støtter mye. Jeg ville ikke hatt problem med å ta i mot pengene om jeg var på samme sted, sier Lind.

Prisen er på én million kroner. Formålet er å gi unge musikere større mulighet til å markedsføre seg i utlandet.

- Få artister lykkes her i verden, og jeg syns ikke norske musikere har vanskeligere for å lykkes i utlandet enn svenske og danske. Mye handler om å være på rett sted til rett tid. Det høres banalt og enkelt ut, men du må gjøre det som føles rett, og synes det du gjør er morsomt, sier han.

Aldri mer Hallelujah Lind har samarbeidet med en rekke kjente artister, som Sissel Kyrkjebø, Tinie Tempah og Lionel Richie. Låten «Irreplaceable», som han skrev for Beyoncé, lå på førsteplass i både USA og Europa i mange uker. Den beskrives som en av Beyoncés største hitlåter noensinne.
 
I 2008 skapte han ukulelefeber med låten «Scared Of Heights», og to år tidligere ble det Hallelujah-stemning da han, Eskil Holm, Kurt Nilsen og Alejandro Fuentes la ut på turné og fikk kallenavnet «De nye gitarkameratene».

- Det blir aldri noe mer av det. Nå holder jeg på med å produsere den nye plata til Kurt, men alle vi fire har ingen planer om å spille sammen igjen, sier Lind.

Den siste tida har han også jobbet med det amerikanske bandet The Train, som kommer med ny plate i april.