Espen Lind på damejakt

Espen Lind og Amund Bjørklund har vært på landsomfattende jakt etter unge sangjenter. I går fikk Nanna Christensen (17) og Karoline Garfjell (18) sjansen, begge kjent fra «Idol».

TROMSØ (Dagbladet): Audition-lokalet kunne ved første øyekast minne om nettopp det som møtte «Idol»-deltakere i første runde. Men Lind avviser at de serverer tilbakemeldinger på samme vis:

-  Dette er ikke underholdning, poengterer mannen som produserer «Idol»-vinner Kjartan Salvesens plate.

-  Stikker ikke fram nesa

I går avrundet karene jakten i hjembyen. Fra før har de besøkt Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

-  Det hadde vært artig å få med ei fra Tromsø, siden vi begge er herfra, sier Lind.

Det han og Bjørklund vil ha, er jenter som kan bli en del av et rockeband basert på Tromsø-mennenes låtmateriale. I ryggen har Lind og Bjørklund Stargate og deres engelske management.

-  Det finnes ikke et slikt band i Norge. Årsaken er kanskje at jentene ikke stikker nesa si fram som guttene, sier Amund Bjørklund.

Mange kandidater

Karene har søkt etter jenter på mellom 16 og 23 år.

-  Etablerte kvinnelige artister i Norge er gjerne en god del eldre, poengterer Lind og Bjørklund, som allerede har en mulig bandsammensetning.

-  Vi har kandidater nok til å sette sammen flere band. Nivået har vært utrolig høyt, spesielt i Trondheim, forteller musikkmakerne.

-  Spiller utseende og image inn?

-  Du spiller ikke gitar med image, svarer Espen Lind.

Nanna Christensen (17) og Karoline Garfjell (18) var blant dem som hadde funnet veien til ungdomsklubben Tvibit. Begge var nær ved å havne i «Idol»-finalen.

-  Jeg bestemte meg for å delta for ti minutter siden. Dette er noe ganske annet enn «Idol». Jeg skal jo bli rockestjerne, ler Karoline.

Hun forsøkte å overbevise med Dave Matthews' «Wasting Time».

Nanna spiller allerede i band. Med fire gutter.

-  Dette er kjempespennende, og det hadde vært dritkult å få være med, sier Tromsø-jenta, som framførte Alanis Morissette-låta «Unforgiven».

Målet for Lind og Bjørklund er å gi ut plate, i første omgang i Norge. Bandets vokalist vil som en av fem kandidater bli valgt ut av Radio 1s lyttere.

FRA POP TIL ROCK: De utslåtte «Idol»-deltakerne Karoline Garfjell (t.v.) og Nanna Christensen prøvde i går å vise seg fra en mer rocka side. - Spennende å vise seg fram for så dyktige folk, mener jentene.
TALENTSPEIDERE: Espen Lind (t.h.) og Amund Bjørklund.