Espen Skjønberg (91): - Skal fortsette så lenge jeg kan

Espen Skjønberg (91) vant Heddapris. Han har ingen planer om å gå av med pensjon.

VISSTE HAN VANT: Skjønberg hadde blitt fortalt at han vant før salen fant ut at han hadde vunnet. Han var likevel blid og takknemlig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VISSTE HAN VANT: Skjønberg hadde blitt fortalt at han vant før salen fant ut at han hadde vunnet. Han var likevel blid og takknemlig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Heddaprisen gikk av stabelen på Nasjonalteateret i kveld, ble norske skuespillere og regissører hedret for sine utmerkelser i året som har gått.

Dagbladet møtte en rørt Espen Skjønberg (91) etter utdelingen. Tidligere på kvelden delte han ut pris selv, og da fikk han vite at han selv hadde vunnet i kategorien «Beste mannlige medspiller». Han la heller kortene på bordet enn å spille overrasket.

Egen prishylle - Jeg fortalte fra scenen at jeg fikk vite at jeg hadde vunnet da jeg delte ut en pris tidligere på kvelden. Jeg fortalte derimot at jeg ble utrolig glad da jeg fikk vite det, forteller en lattermild Skjønberg.

Han sitter på en krakk på scenen. Publikum har trukket ut av salen, og den dresskledde 91-åringen stirrer på prisen sin. Den vet han akkurat hvor han skal gjøre av.

- Jeg har en sånn fra før. Den fikk jeg som en ærespris, sammen med Toralv Maurstad i 2005. Vi fikk hver vår statuett. Jeg har en egen hylle hjemme hvor det står et par priser fra før. Denne skal også dit, forteller han.

- Skal nok fortsette Skjønberg har holdt på i en årrekke, og har ingen planer om å stoppe med det første. Han vant i år for sin rolle som som Ivan Tsjebutykin i forestillingen «Tre søstre».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.