NYTT OG FINT: Den nye kulturseksjonen i helge-Dagbladet blir spekket med godt lesestoff, lover kulturredaktør Geir Ramnefjell. Eksemplarer han holder i hånda er en prøveversjon av helgeavisa. Foto: John Terje Pedersen
NYTT OG FINT: Den nye kulturseksjonen i helge-Dagbladet blir spekket med godt lesestoff, lover kulturredaktør Geir Ramnefjell. Eksemplarer han holder i hånda er en prøveversjon av helgeavisa. Foto: John Terje PedersenVis mer

Essay, revolverintervju og postakoalyptiske nettdebattanter

Morgendagens utgave av Dagbladet er den tjukkeste og mest innholdsrike noensinne. Da blir det også plass til mye nytt kulturstoff.

(Dagbladet): Den helt nye helgeavisa fra Dagbladet blir totalt på 196 sider, noe som har gitt kulturredaktør Geir Ramnefjell muligheten til å etablere flere nye faste elementer i en utvidet kulturseksjon han har døpt «Signaler».

Digitalt vil du daglig finne de gode kulturreportasjene på Dagbladet Pluss.

Her videreføres kjente og kjære flater som lørdagskommentaren, debattinnlegg, og nyhets- og reportasjestoff. Men i tillegg kommer det et fast essay, dobbelt så langt som den nåværende flaten «Ideer», skrevet av evnerike penneførere - først ut er Sondre Lerche.

- Essayet vil hver uke være et godt og gjerne debattskapende lesestykke, personlig skrevet om vesentlige temaer. Den nye kulturseksjonen vil også omfatte et fast revolverintervju, der personer i kultur- og samfunnsdebatten blir grilla. Dette intervjuet har vi kalt «Ikke ferdig snakka», sier Ramnefjell.

Ny tegneserie I tråd med folkets omskiftelige tv-vaner blir det også en ny guide til underholdning på stueskjermen - med tips til programmer man kan streame, og en fast profilsak på en aktuell serie, rollefigur eller skuespiller.

Og til stor glede og ulidelig spenning for alle som er glade i tegneserier vil helge-Dagbladet fra og med i morgen by på en ny, helsides føljetong servert en av landets mest spennende humorister - Flu Hartberg.

- Serien heter «Moderator», og handler om hvordan en nettdebattant forsøker å overleve etter apokalypsen, avslører Ramnefjell.

Mer humor blir det når gutta bak satirenettstedet 5080 skal fylle en side med sin oppsummering av ukas nyheter. I tillegg flytter avisa boksidene inn i helgeavisa, slik at litteratursatsningen får sin naturlige plass i den viktigste avisdagen i uka.

To dager - Alt i alt dreier det seg om en pakke med svært mye å lese. Den kan folk bruke to dager på å komme gjennom, men inneholder også nok kjappe elementer til at man kan lese den selektivt, sier kulturredaktøren.

På nett samles store deler av det nye stoffet i en ny kulturseksjon på Dagbladet Pluss. Kultur vil her få sin egen side, som inneholder utrolig mange interessante kulturreportasjer.

- Men dette er stoff vi uten blygsel kan ta betalt for, også på nett, sier Ramnefjell.

I den nye helgeavisa, som blir stående i stativene i to døgn når søndagsavisa samtidig går inn, er nyheter, reisestoff og artikler med historisk innhold andre satsingsområder. I samme slengen har Magasinet fått en oppfriskning, og blir landets første avismagasin med limfrest, stiv rygg for den deilige luksusfølelsen.