Esther spurte 25 land om å redigere henne vakrere

Resultatet vil trolig forbause deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske bloggeren og frilansjournalisten Esther Honig har blitt en viral hit de siste dagene.

Hun stilte nemlig 40 forskjellige bilderedigerere, på tvers av 25 forskjellige land, ett spørsmål:

«Kan du gjøre meg vakker?»

- Uavhengig prosjekt Ved hjelp av nettsida Fiverr, sendte Honig et bilde av seg selv, slik at Photoshop-entuasiaster verden over kunne redigere henne til det de anser som et pent ansikt. Forsøket ville vise akkurat hvor mye kulturverdier har å si for oppfatningen av skjønnhet.

- Jeg var nysgjerrig på å se hvordan folk i forskjellige land ville forandre bildet mitt, og det ble på mange måter mitt eget uavhengige prosjekt, sier Honig til Dagbladet. 

• I bildeserien øverst kan du se resultatet.

- Ofte manipulert I forsøket, som har fått tittelen «Before & After», har frilansjournalisten også lagt vekt på akkurat hvor mye Photoshop som tas i bruk, både på nett og papir, i dagens samfunn.

- Flere og flere folk har tilgang til Photoshop hver dag. Det har blitt vanlig kost å se at elementære modifiseringer har blitt gjort på bilder som ligger på internett. I tillegg er det en voksende forståelse for at det man ser på nettet og i trykte medier ofte er manipulert.

En rekke utenlandske medier har omtalt prosjektet, og Honig forklarer at hun er overveldet av responsen.

- Det ble ikke slik jeg hadde forventet i det hele tatt. Jeg så ikke mønstrene på forkant, og holdt på å droppe prosjektet før jeg i det hele tatt hadde begynt. Det var først da jeg så alt fra en annen vinkel at jeg forsto at det gikk dypere enn bare en persons verdier og kultur. At uansett hvor man kommer fra, så har alle et forskjellig perspektiv på hva man synes er vakkert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer