First we take Manhattan, then we take Berlin. Det var Nationens kommentar til Grønn Ungdoms vedtak om å reformere kyllingproduksjonen i Norge. Landbruksavisa advarer mot en dominoeffekt: Først pels, så kylling! Så hva? Skal alle bli vegetarianere?
Da vi i helga fikk med oss Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på å kreve drastiske reformer av dagens kyllingindustri, var det neppe fordi alle i landsmøtesalen var vegetarianere. Flere er bønder selv. Man må ikke være planteeter fra Ring 3 for å mene at dyrene våre skal ha det best mulig.
Kyllingindustrien i Norge er et eksempel på dyr som overhodet ikke har det best mulig. I Norge produseres det cirka 70 millioner kyllinger årlig. De lever tett i tett, i store haller, ofte uten naturlig lys. Produksjonen har vokst til det dobbelte siden årtusenskiftet.
I takt med økningen har produksjonen blitt mer insentiv - kyllingene vokser seg også til det dobbelte av sin naturlige størrelse. I en konvensjonell hall vokser de enorme 50 gram i døgnet og er slakteklare etter bare en måned. Den abnorme veksten skader kyllingenes muskler og indre organer og gjør det vanskelig å bevege seg normalt.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger