OPPLEVELSENer myk og romslig, språket er hardt og platt. Da har vi som står rundt to alternativer. Vi kan prøve å forstå hva som blir forsøkt formidlet, altså møte opplevelsen med nysgjerrighet og velvilje. Eller vi kan gjøre narr at det litt ubehjelpelige i hele henvendelsen. Slik faren til Karl   Ove Knausgård (bildet) gjør når han er en åtte år gammel gutt. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
OPPLEVELSENer myk og romslig, språket er hardt og platt. Da har vi som står rundt to alternativer. Vi kan prøve å forstå hva som blir forsøkt formidlet, altså møte opplevelsen med nysgjerrighet og velvilje. Eller vi kan gjøre narr at det litt ubehjelpelige i hele henvendelsen. Slik faren til Karl Ove Knausgård (bildet) gjør når han er en åtte år gammel gutt. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Et ansikt i havet

Ikke gap sånn. Du ser jo ut som en idiot. Knausgård og Snåsamannen demonstrerer meddelelsens problem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Tidlig i den ikke så rent lite omtalte Min Kamp-serien, sitter en åtte år gammel Karl Ove Knausgård på gulvet foran tv-en og ser på Dagsrevyen. En fiskebåt har sunket utenfor kysten av Nord-Norge, og mannskapet på sju personer har druknet - alle sammen. Et mysterium, for både vær og vind var av det vennligsinnede slaget.

Men så! Helt plutselig, skjer det noe. Det er som om konturene av et ansikt stiger fram fra havoverflaten. Et ansikt i havet!

Det er nesten ikke til å begripe, men Karl Ove er helt sikker, der han sitter med hodet på skakke og stirrer opp på tv-skjermen. Han har sett et ansikt i sjøen! Med sine egne øyne! Et slags fjes som steg opp fra krusningene i vannet!

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn