KOMMENTARER

Russland og Vesten

Et år med dårlig retning

Den russiske aggresjonen etter kritikk for at opposisjonens Aleksej Navalnyj ikke får stille i presidentvalget i mars, legger an tonen for et nytt år med konflikt med Russland.

2018: Hva slags utsikter er det for neste år? Foto: Reuters / NTB Scanpix
2018: Hva slags utsikter er det for neste år? Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Romjula hadde sine nyheter fra øst - vest fronten. Den ene var den største fangeutvekslingen mellom Ukraina og de pro-russiske opprørerne i Øst-Ukraina siden krigen der startet for snart tre år siden. Den russiske metropolitten Kirill, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, OSSE, var alle dypt involvert. Mer enn 300 fanger ble satt fri, og godt er det, for fangene og deres familier. Men velviljen fra fangeutvekslingene peker neppe ut veien videre.

Da er det trolig mer sannsynlig at tonen fra Russland på den vestlige kritikken av at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ikke får stille opp i presidentvalget i mars, blir toneangivende. Kritikk av den endelige beslutningen om at Navalnyj ikke får stille i presidentvalget er en «direkte innblanding i valget», sa russisk UDs talskvinne Maria Zakharova på onsdag. Ordene er ikke tilfeldig valgt. De er helt parallelle til det amerikansk etterretning sier var russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget for et år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer