Et av de største «mysteriene» fra «Alene hjemme» kan være løst

Hvordan i alle dager fikk Kevin bestilt pizza?

AVSLØRT: «Denne avsløringen er mer sjokkerende enn å ha på aftershaven til faren din,» skriver avisa Huffington Post om telefonmysteriet. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRT: «Denne avsløringen er mer sjokkerende enn å ha på aftershaven til faren din,» skriver avisa Huffington Post om telefonmysteriet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmklassikeren «Alene hjemme» med Macaulay Culkin har 25-årsjubileum i år. Her hjemme har den for lengst fått plass som en juletradisjon for titusener av nordmenn.

Men ett spørsmål har fått fans til å vri hodene sine i mer enn to tiår - uten at en fullgod forklaring har vært å oppdrive.

Kjernen i debatten har gått på hvorvidt telefonlinjene hos familien McAllister virkelig er ødelagt eller ikke, og mange har sett på dette som en logisk brist.

Les også: Nei, Macaulay Culkin er ikke død.

Pizza-forviklinger Tidlig i filmen blåser et tre over ende, og kutter tilsynelatende telefonforbindelse til McAllister-familiens hjem.

Og det kan virke som om det er derfor familien på ferie i Paris ikke kommer igjennom på telefon til Kevin - som altså er alene hjemme.

Men, og her er spørsmålet, hvordan kan den oppfinnsomme gutten få bestilt pizza på døra seinere i filmen når telefonen ikke virker (husk at dette er i gamle dager, før internett ble allemannseie, folkens)?

Løst på nettet Som så ofte ellers når livets store spørsmål skal besvares, er det forumet Reddit som kommer oss til unnsetning. For et år siden stilte en bruker spørsmålet, og fikk et svar som i all sin enkelhet kan ha løst hele mysteriet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.