AVSLØRT: «Denne avsløringen er mer sjokkerende enn å ha på aftershaven til faren din,» skriver avisa Huffington Post om telefonmysteriet. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRT: «Denne avsløringen er mer sjokkerende enn å ha på aftershaven til faren din,» skriver avisa Huffington Post om telefonmysteriet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Et av de største «mysteriene» fra «Alene hjemme» kan være løst

Hvordan i alle dager fikk Kevin bestilt pizza?

(Dagbladet): Filmklassikeren «Alene hjemme» med Macaulay Culkin har 25-årsjubileum i år. Her hjemme har den for lengst fått plass som en juletradisjon for titusener av nordmenn.

Men ett spørsmål har fått fans til å vri hodene sine i mer enn to tiår - uten at en fullgod forklaring har vært å oppdrive.

Kjernen i debatten har gått på hvorvidt telefonlinjene hos familien McAllister virkelig er ødelagt eller ikke, og mange har sett på dette som en logisk brist.

Les også: Nei, Macaulay Culkin er ikke død.

Pizza-forviklinger Tidlig i filmen blåser et tre over ende, og kutter tilsynelatende telefonforbindelse til McAllister-familiens hjem.

Og det kan virke som om det er derfor familien på ferie i Paris ikke kommer igjennom på telefon til Kevin - som altså er alene hjemme.

Men, og her er spørsmålet, hvordan kan den oppfinnsomme gutten få bestilt pizza på døra seinere i filmen når telefonen ikke virker (husk at dette er i gamle dager, før internett ble allemannseie, folkens)?

Løst på nettet Som så ofte ellers når livets store spørsmål skal besvares, er det forumet Reddit som kommer oss til unnsetning. For et år siden stilte en bruker spørsmålet, og fikk et svar som i all sin enkelhet kan ha løst hele mysteriet.

Brukeren phire svarte at han alltid antok at hovedlinja inn til hele byen ble ødelagt av treet, men at lokalsamtaler innenfor samme område fortsatt ville virke gjennom andre linjer.

Nå, et år seinere, har avisa Huffington Post tatt gravejobben, og ringt opp Hank Hultquist i telegiganten AT&T.

Fullt mulig Han bekrefter at forklaringen absolutt kan ha vært en realitet i 1990. Han forklarer at man på den tida opererte med forskjellige linjer; noen med mindre kapasitet for lokale samtaler innenfor et område, og noen med større kapasitet og mulighet for kopling til andre sentraler, som blant annet behandlet samtaler over store avstander. For eksempel fra bekymrede foreldre i Paris.

Med andre ord kan potensielt bare én av linjene ha blitt ødelagt av treet.

Dermed kan vi altså endelig ha fått løsningen på hvorfor Kevin får bestilt pizza, mens foreldrene ikke kommer igjennom på telefonen. Og den logiske bristen er kanskje ikke ulogisk likevel.

TRADISJON: Macaulay Culkin i rollen som Kevin, slik vi gjerne husker ham fra «Alene hjemme»-filmene. Foto: NTB Scanpix
TRADISJON: Macaulay Culkin i rollen som Kevin, slik vi gjerne husker ham fra «Alene hjemme»-filmene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hultquist legger til at også andre hindre kan være årsaken til at foreldrene ikke fikk tak i Culkin fra et annet kontinent på den tida.

- Når du prøver å ringe fra Paris, er du avhengig av en hel serie med koplinger, inkludert undervannskabler, og hvilken som helst av disse kan ha problemer som hindrer deg i å nå et spesifikt telefonnummer, sier han til Huffington Post.

STOR FORANDRING:Macaulay Culkin har forandre seg mye siden rollen som Kevin. Her er han i en t-skjorte med Ryan Gosling-motiv i mai i fjor. Foto: Stella Pictures
STOR FORANDRING:Macaulay Culkin har forandre seg mye siden rollen som Kevin. Her er han i en t-skjorte med Ryan Gosling-motiv i mai i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer