LIVSLØGNER: Yafei Qis prisbelønte «Life Tells Lies» på NoPlace er et strøkent stykke videoarbeid. Den forteller om kjønn, individ, og sosiale og kulturelle forventninger i et moderne, men likevel tradisjonsfestet Kina. Foto: Kristian Skylstad
LIVSLØGNER: Yafei Qis prisbelønte «Life Tells Lies» på NoPlace er et strøkent stykke videoarbeid. Den forteller om kjønn, individ, og sosiale og kulturelle forventninger i et moderne, men likevel tradisjonsfestet Kina. Foto: Kristian SkylstadVis mer

Et av landets mest energiske og produktive gallerirom

Sjuårsjubilanten Noplace har funnet en plass i norsk kunsthistorie. Årets siste utstilling tar oss til kvinnens plass i Kina.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I et slitent kjellerlokale på et hjørne i Gamlebyen på Oslos østkant finner du et av landets mest energiske og produktive gallerirom. Sjansen for at du har hørt om det, enn si vært der, er derimot trolig liten, om du ikke har for vane å oppsøke obskure kulturelle etablissementer.

Siden starten i 2011 har Noplace pøst på med en hissig strøm av utstillinger med kjent og ukjent, fra det aldeles glimrende til det forglemmelige, og i regelen så kortvarige arrangementer at de har vært nærmest umulig å forholde seg til for oss med alminnelige frekvenser på deadlines og publisering.

Tett på utrolige 200 utstillinger er beholdningen når Noplace i januar kan feire sjuårsjubileum som et av de lengstlevende visningsrommene på det man litt grovregnet kan kalle den kunstnerdrevne, «alternative» kunstscenens tredje bølge i Norge.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn