Et av Norges mest utradisjonelle band?

Ulver har fremdeles mystikken i behold.

ULVETID: Oslobaserte Ulver har hatt en innholdsrik musikalsk reise fra starten som black metal-band, til dagens atmosfæriske lydkollasjer. Foto: Thomas Røst Stenerud
ULVETID: Oslobaserte Ulver har hatt en innholdsrik musikalsk reise fra starten som black metal-band, til dagens atmosfæriske lydkollasjer. Foto: Thomas Røst Stenerud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ulver er i sannhet et av de mest utradisjonelle bandene dette landet har fostret, i alle fall hva karriereutvikling angår.

Fra å være et folkemusikkinspirert black metal-band på tidlig 90-tall, har gjengen kjørt sikksakk mellom acid jazz, elektronika og andre urbane musikkformer uten noen ganger å låse seg fast i det ene eller det andre.

Det prisverdige oppi det hele er at de fremdeles har beholdt en slags signatur man kan spore tilbake til starten. Mye av det ligger i Kristoffer Ryggs særegne vokalklang og fraseringer, men det er også noe med tonespråket som har vedvart gjennom hele produksjonen.

Beholder mystikken «Wars of the Roses» er første plate siden dagens inkarnasjon av kollektivet begynte å spille konserter, og det høres.

Åpningen «February MMX» er kanskje den låten med den sterkeste bandfølelsen gjengen har gjort noensinne. Uten at det på noen måte går på bekostning av den mystiske auraen og den underfundige atmosfæren bandet vinner så mye på.

Musikalsk sett ligger den naturlig nok nærmest forgjengeren «Shadows of the Sun», noe som betyr mye varme stemninger og mindre av de harde kantene fra «Blood Inside».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer