BLÅ: - Vi som starta var ferske. Vi var fans uten kompetanse, men med mye (over) mot. Visjonen vi hadde var at BLÅ skulle synliggjøre det usynlige, skriver Martin Eia-Revheim. Foto: Dag Grundseth
BLÅ: - Vi som starta var ferske. Vi var fans uten kompetanse, men med mye (over) mot. Visjonen vi hadde var at BLÅ skulle synliggjøre det usynlige, skriver Martin Eia-Revheim. Foto: Dag GrundsethVis mer

Et av Oslos mest kjente utesteder står i fare å bli stengt: - Vi var lenge alene i dumpa. Nå koker det der

- Vi elsker å snakke om det, men hvor godt liker vi mangfold når det prikker oss på skuldra?, skriver utestedets grunnlegger. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BLÅ åpna 28.02.1998. På scenen sto Jaga Jazzist, Päronsoda og Bugge Wesseltoft. I lokalet var det rundt 400 mennesker. I køen utenfor var det like mange som ikke kom inn.

Vi som starta BLÅ var ferske. Vi var akkurat ferdig med utdannelsen som sosialarbeidere. Jeg var tidlig i 20-åra, en bebrilla og kvisete fan av jazz og beslekta lyder. Jeg hadde aldri booka et band, aldri håndhilst på en musiker.

Vi var fans uten kompetanse, men med mye (over) mot. Visjonen vi hadde var at BLÅ skulle synliggjøre det usynlige. At BLÅ « … representerer synliggjøringen av det usynlige…», var en setning vi rappa fra maleren Yves Klein, selve mesteren av fargen BLÅ.

Vi hadde også flaks, da vi starta planlegginga høsten 1996 var det to viktige forutsetninger som spilte på lag med oss: I dette ingenmannslandet mellom Grün(d) erløkka og Sentrum, i Brenneriveiens dump, fant vi lokaler og en tillitsfull huseier som turte å slippe til to uerfarne ungdommer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn