Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Et av tidenes norske kulturprosjekter

Bylarm fyller ti år. Se hva Bylarm-sjefen svarte leserne nederst på siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag går fristen ut for påmeldingen til årets Bylarm. Flere hundre demoer har de siste månedene dumpet ned i postkassen på Bylarm-kontoret, og juryen som velger ut årets band må vel dermed kunne sies å være blant dem som har mest oversikt over hva som skjer i norsk musikks store undergrunn for tida.

I den forbindelse vil artistansvarlig Henning Krane og festivalansvarlig Runar Eggesvik svare på spørsmål fra leserne.

Bylarm arrangeres neste år i Trondheim 8.-10. februar, og PR-ansvarlig Behnam Farazollahi har tidligere lovt et unikt arrangement i jubileumsåret.

- Vi kommer til å gjennomføre det vi tror blir ett av de største norske kulturprosjektene noensinne. Det blir markant annerledes enn tidligere, fortalte han i et intervju med Dagbladet.no i forrige uke.

Her avslørte han også at utenlandske band for alvor har fattet interesse for Bylarm. Blant de 500 demoene som hadde kommet inn i uke, stammet over halvparten fra utlandet.

- Vi vil være Skandinavias største utstillingsvindu for lovende band, og har delegater fra hele verden. Da er det også attraktivt å komme hit for andre, sa Farazollahi.

Krane og Eggesvik har altså lyttet seg gjennom flere hundre demoer, noe som garantert har gitt dem timer med både glede og forargelse.

Hva er unge, norske band opptatt av? Er kvaliteten på norsk musikk høyere eller lavere enn tidligere? Er det fortsatt bruk for Bylarm, eller klarer norske band seg best på egen hånd?

BYLARM-SJEFEN: Runar Eggesvik har lyttet seg gjennom flere hundre norske demoer. Sammen med artistansvarlig Henning Krane svarte han på spørsmål fra deg. FOTO: DANIEL SANNUM LAUTEN
BYLARM-SJEFEN: Runar Eggesvik har lyttet seg gjennom flere hundre norske demoer. Sammen med artistansvarlig Henning Krane svarte han på spørsmål fra deg. FOTO: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer