Et avgjørende øyeblikk

Det vi ikke har, er tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går var 150 verdensledere samlet i FN for å diskutere klimaendringene. Her forteller FNs generalsekretær om bakgrunnen for møtet.

Hver dag ser vi nye bevis. Klimaendringer har blitt en personlig realitet for hver og en av oss på denne planeten. For bare et par dager siden, for å nevne det siste eksemplet, meldte amerikanske forskere at den arktiske iskalotten nå smelter fortere enn man trodde var mulig. I følge deres utregninger kommer 40 prosent av isen som dekker det arktiske havet til å være borte innen 2050. Tidligere rapporter har spådd at dette ikke kom til å skje før i neste århundre.

Sett i denne sammenhengen er det ikke rart at klimaendringer nå ligger øverst på den internasjonale politiske agendaen. Det er derfor jeg nå har invitert verdensledere til et FN-toppmøte. Jeg er svært urolig for at det vi gjør i dag ikke er tilstrekkelig

FN-toppmøtet er en politisk oppfordring til handling, en tid for alle land, store og små, til å gripe fatt i det moralske imperativet det er å takle klimaendringene med økt standhaftighet.Det er på tide vi forstår at det er i vår felles interesse å ta tak i problemet. Klimaendringene er et avgjørende spørsmål i vår tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer