Et blogg- univers

BLOGGING: Forfatteren Torgrim Eggen rykker i Dagbladet ut mot navlebeskuende forfatterkollegaer gjennom en nyåpnet forfatterblogg i regi av Bokklubben nye bøker. Han vil ikke selv kommentere utspillet, som han hevder var en privat mail til kollega Thorvald Steen. Men er en blogg privat, Eggen? Selvsagt er den ikke det, den ligger ute til almen beskuelse. Men den burde muligens vært det.

ET KLIKK PÅ bloggen avslører den mest forbløffende lesning: Her knives bestevenninnene Unni Lindell og Anne B. Ragde på tenåringsvis om hvem som blir fullest og begår den største tabben. Kampen om den vinner likevel Anne (Holt). Hun blogger at hun var så «tissatrengt» at hun måtte late vannet utenfor Skåbersentret. Og - så flaut - hun sprang inn med skjørtet i trusen. Attpåtil en utvasket grå Sloggy.

ELLERS SYNES det å være en viss konkurranse om å være mest mulig folkelig: «Har akkurat lest innlegget ditt Levi. Toppers.» Levi Henriksen framstår for øvrig både sympatisk og uskyldig, når han forteller hvor stas han synes det er å opptre på Stokke bibliotek sammen med «størrelser» som Uri og Fløgstad. Ikke fullt så uskyldig er det når Eggen i sin «private» mail forsikrer: «Uansett, Thorvald, så er du den siste jeg ville beskylde for å skrive navlebeskuende egolitteratur... Vi får dra ut i verden, vi som gidder, når vi gidder.» Til Thorvald Steen. Som i høst har skrevet akkurat den type roman Eggen angriper. Mektige Thorvald svarer uanfektet: «Og, takk for din utstrakte hånd, Torgrim. Den tar jeg imot. Jeg deler for øvrig din skepsis til hvordan en del romaner som har selvbiografiske trekk, blir presentert på denne høsten.»

TROR BOKKLUBBEN det tjener salget å la leserne få innblikk i dette ryggslikkende Promoveringsbajaseriet? De mer edruelige forfatterne vegrer seg da også: Bror Hagemann blogger «Dette å vifte med fjærene og prøve å gjøre oss synlige i mediesirkuset, er det vi alle (?) hater med å være forfatter.» Men hvorfor i himmelens navn går dere med på det da, Hagemann? Hvorfor lar dere Gørvell og Co. strippe dere for både sjenanse? Og verdighet?