Et budsjett med klar sosial profil

Man skulle tro ut fra krigstypene at Frp nå kommer til å røve trygdepengene fra alle som har ytelser.

FÅR BREV:  Jeg får ukentlig brev og henvendelser fra barnefamilier og enslige som kveles av skatter, avgifter, påbud og forbud som er innført av venstresiden i norsk politikk, skriver Per Sandberg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FÅR BREV: Jeg får ukentlig brev og henvendelser fra barnefamilier og enslige som kveles av skatter, avgifter, påbud og forbud som er innført av venstresiden i norsk politikk, skriver Per Sandberg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremsiden på Dagbladet skriker mot sine lesere 3. november: «Forklarer FrPs egentlige motiv», og «Derfor vil de ta trygdepengene dine»

Man skulle tro ut fra krigstypene at Frp nå kommer til å røve trygdepengene fra alle som har ytelser. Går man imidlertid til side 6-7 i samme avis, finner man raskt ut at overskriften på fremsiden ikke har noen dekning når man leser artikkelen.

Det er derfor viktig å få frem momenter som kan klargjøre hva Frp's motiv for de ønskede endringene egentlig er.

Frp har i lang tid sagt at samfunnskostnadene knyttet til innvandringen ikke vil kunne forsvares på sikt. I Sverige må man nå prioritere vekk viktige samfunnsoppgaver på grunn av innvandringens høye kostander.

Like før Fredrik Reinfeldt gikk av som Sveriges statsminister ble han spurt om hvilket handlingsrom han hadde for å iverksette nye tiltak. Han svarte at hele handlingsrommet var spist opp av innvandring.

Jeg la fram en egen rapport i august i fjor om at vi nå må foreta oss noe, for integreringspolitikken er ikke bærekraftig. Innvandringen koster det norske samfunnet mellom 40 og 50 milliarder kroner i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer