KOMMENTARER

Et dårlig avstandsforhold

Thorhild Widvey vil gjøre Kulturrådet til et overordnet supperåd, unnskyld, «overordnet strategiorgan».

PÅ PULSEN Det nåværende kulturrådet leser søknader og har dermed fingeren på pulsen. Kulturministeren vil gjøre rådet til et styre, og «overordnet». Foto: Kulturrådet
PÅ PULSEN Det nåværende kulturrådet leser søknader og har dermed fingeren på pulsen. Kulturministeren vil gjøre rådet til et styre, og «overordnet». Foto: Kulturrådet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

En som selv er sjef bør kanskje være litt forsiktig med å påpeke dette, men en kjent problemstilling i enhver organisasjon er at ledergruppen egentlig ikke vet hva som foregår. Fordi de er for langt unna, og ikke kjenner detaljene i arbeidet som de er satt til å lede.

Et munnhell sier at når alle sjefer er bortreist på seminar, så vet plutselig alle ansatte hva de skal gjøre. For de slipper å bli forvirret av å spørre en sjef som egentlig ikke har peiling.

Kulturdepartementet vil nå gjerne forsøke å institusjonalisere dette vanskelige avstandsforholdet, i Kulturrådet. Målet er å, for å sitere pressemeldingen som ble sendt ut på statsbudsjettdagen: «å vidareutvikle og forsterke Kulturrådet som overordna strategiorgan».

Når jeg hører begrepet «overordna strategiorgan» griper jeg etter min pistol.

Kulturrådet er i dag et kollegialt organ på ti medlemmer, som er det øverste nivået i en organisasjon som fordeler mer enn 700 millioner kroner til hundrevis av enkeltprosjekter i norsk kulturliv. Samtidig er hver av rådsmedlemmene ledere av hvert sitt fagutvalg som behandler søknader. Dermed har de fingeren på pulsen, kjenner bevegelser, utfordringer. Denne detaljkunnskapen kan de ta med seg opp i vurderingene Kulturrådet gjør, som selvsagt allerede nå også befinner seg på et «overordna» nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer