KOMMENTARER

Et «dark room» hos alle? Ingen grunn til å skamme seg over å elske «Westworld» og «Game of Thrones»

Viktig tema, håpløs argumentasjon.

DRONNING I MACHOLAND: Daenerys Targaryen i tv-serien Game of Thrones har blitt voldtatt og undertrykt. Men er det virkelig en kvinnefiendtlig serie? Foto: HBO NORDIC
DRONNING I MACHOLAND: Daenerys Targaryen i tv-serien Game of Thrones har blitt voldtatt og undertrykt. Men er det virkelig en kvinnefiendtlig serie? Foto: HBO NORDIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Jeg er kvinne, feminist og tv-kritiker, og jeg elsker «Westworld» og «Game of Thrones». En skulle kanskje tro jeg skammet meg. I alle fall vil Terje Dragseth, poet og filmregissør, gjerne at jeg gjør det.

«Voldtektsdyrkningen innen film/underholdningsindustrien er propaganda på helt klare kvinneundertrykkende premisser», skriver Dragseth i Aftenposten. I en rasende kronikk går han til angrep på «softporno» på HBO og Netflix, og særlig disse to HBO-seriene, som jeg altså ser så mye på.

Han mener de beviser at det finnes et «dark room» i oss alle, et mørkt sted «hvor seksualitetens begjær får sitt når tabuer brytes og kvinner krenkes og misbrukes som en underholdningseffekt».

Er han seriøs? For jeg kan knapt huske å ha lest en kronikk med så dårlig kildebelegg og sviktende argumentasjon noen gang, og det fra et menneske som jobber med tekst og fortellinger.

Dragseth skal ha ros for at han forsøker å ta opp et viktig tema: Kvinnesyn i populærkulturen. Her er det mye å ta tak i. Hvorfor er det ikke flere kvinnelige hovedroller i de store seriene, for eksempel?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer