DEBATT

Magnus Carlsen:

Et dårlig forbilde

Det er skuffende at en av Norges største idrettsstjerner ikke er bevisst sin rolle som forbilde, eller bryr seg mer om hvordan spilleavhengighet rammer spillere og deres familier.

Med avtalen med Unibet er Magnus Carlsen med på å viske ut skillet mellom lovlige og ulovlige aktører. Forvirringen er der allerede. 55 prosent av nordmenn tror de utenlandske spillselskapene har lov til å tilby spill i Norge, skriver innsenderne. Foto: Ali Lorestani/TT / NTB Scanpix
Med avtalen med Unibet er Magnus Carlsen med på å viske ut skillet mellom lovlige og ulovlige aktører. Forvirringen er der allerede. 55 prosent av nordmenn tror de utenlandske spillselskapene har lov til å tilby spill i Norge, skriver innsenderne. Foto: Ali Lorestani/TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I forrige uke skrev NRK at sjakkverdensmester Magnus Carlsen har inngått sponsoravtale med spillselskapet Unibet. Selskapet opererer fra utlandet og har ikke tillatelse til å tilby eller markedsføre pengespill i Norge. Likevel velger Carlsen, som vi vil tro er et svært attraktivt objekt for sponsorer, å signere avtale med nettopp dette selskapet.

Vi som jobber tett på mennesker som sliter med pengespillproblemer, ser til daglig utslaget av den massive og kyniske markedsføringen som de utenlandske spillselskapene driver med i Norge. De spilleavhengige og deres familie som vi møter i behandling, fortviler.

Det er ikke ukjent at mange spilleavhengige sliter med selvmordstanker. Enkelte har fått ødelagt hele sin økonomi og mistet både familie, hjem og sosial omgang. De har ei framtid med tunge gjeldsbelastninger, et stigma knyttet til livsvarig fattigdom og det som oppfattes som manglende selvkontroll.

Nå skal de møte nok et ansikt i offentligheten som ved bare å vise seg, gir løfte om at veien ut av elendigheten, ligger i å vinne penger. For den spilleavhengige trigger dette spillelysten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer