Et dataspill som hjelper til på kjøkkenet

Men vaske opp må du gjøre selv.

HVORDAN LAGER du mat? Roter du sammen masse klæsj du har i kjøleskapet og satser på at det ikke smaker heeelt diaré?

Eller er du i samme kategori som meg, som helst liker å tusle bort til bokhylla og lese meg fram til en middag?

VEL, SKAL vi høre på Nintendo kan vi nå reise tilbake i tid og hive alle kokebøkene våre på bokbålet.

I samarbeid med Tsuji Cooking Academy har de nemlig produsert noe så enkelt og praktisk som en interaktiv kokebok. «Ja, hvorfor ikke?» var den første tanken som datt inn i hodet mitt.

KATEGORIEN spillet havner i gjør det veldig vanskelig for meg å anmelde det. Og det er vel strengt tatt ikke et spill det er snakk om heller, når jeg tenker meg om. Her i Norge er det blitt lansert uten det store pushet fra Nintendo, og det er lett å se hvorfor.

«Spillet» er 100 prosent på engelsk, og selv om teksten og talen er lett å forstå er det ikke alltid like lett å oversette de mange ingrediensene og stegene i oppskriftene på rappen.

DET PROGRAMMET prøver å oppnå - å være en interaktiv kokebok med internasjonale oppskrifter - greier det på en fantastisk bra måte. De over 250 oppskriftene er detaljert beskrevet og er, om du følger instruksene, veldig lette å få dreisen på.

Den lille kokkehjelperen forteller med tydelig røst hva du skal gjøre, og for de mer vanskelige rutinene er det dypere forklaringer og hjelpevideoer.

Hele greia kan styres med stemmen, men det funker heller dårlig om du ikke har en klokkeklar engelsk tale og nærmest roper inn i maskinen.

«SPILLET» ER en del av «Touch Generations»-samlingen av DS-programvare - noe som betyr at hele pakken har fått den vanlige Nintendo-finishen som gjør alt veldig brukervennlig.

Men skal du kjøpe det? Det avhenger av om du i det hele tatt har interesse av matlaging, ettersom dette er en veldig flott sammensatt matlagingsguide.

Men om du strengt tatt er fremmed på kjøkkenet fra før så styrer du unna - for dette er så absolutt ikke for alle.