Et deilig destillat

En maktdemonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Audrey Horne er å betrakte som et superband bestående av noen av landets skarpeste kniver i tungmetallskuffen med medlemmer fra Gorgoroth, Enslaved og Red Leader. Og det er en stor glede å langsomt og ubønnhørlig bli dratt inn i bandets nye plate – et univers der de bygger videre på suksessformelen fra ep-en «Confessions & Alcohol» og albumet «No Hay Banda», begge fra 2005.

Hjerte på rett plass

Audrey Horne mottok Spellemannprisen for debuten, og årets Spellemannjuryen skal være tvilsomt sammensatt dersom bandet ikke skal få en nominasjon for årets oppfølger, «Le Fol».

Hvis det å finne opp hjulet og kruttet på nytt er det eneste saliggjørende, kommer bergenskvartetten til kort. For hjulet kan ikke lages rundere, og kanonene er på plass og artilleriet er rullet ut en gang for alle, men utviklingen stopper ikke der likevel.

Audrey Horne, et navn musikerne låner fra David Lynch-serien «Twin Peaks», tar tak i en mer salgbar og mindre brutal del av sjangeren enn den verstingrock- og blackmetalltradisjonen de står i. Sånn sett tilhører de melodiøs metal og postgrønsj, sistnevnte en med rette utskjelt sjanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer