- Et desperat angrep fra Ap

Arbeiderpartiet mener Høyre dolker egen kulturminister i ryggen. Widvey mener det lukter desperasjon fra venstresidas kulturpolitikere lang vei.

DOLKET I RYGGEN? Arbeiderpartiet og Høyre er helt uenige om hva som faktisk skjedde i kulturkomiteen på Stortinget denne uka. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
DOLKET I RYGGEN? Arbeiderpartiet og Høyre er helt uenige om hva som faktisk skjedde i kulturkomiteen på Stortinget denne uka. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag gikk en enstemmig Familie- og kulturkomité inn for å styrke innkjøpsordningen av bøker til norske bibliotek.

Arbeiderpartiet mener Høyre og Frp da gikk imot ønskene til sin egen statsråd, kulturminister Thorhild Widvey (H). De mener det nå rasles med sablene mot Widvey og hennes kulturpolitikk. 

- Gikk imot egen statsråd - Jeg satt ikke på Stortinget da vi var i regjering, men jeg tror dette er veldig uvanlig at komitémedlemmer går imot egen statsråd på denne måten. Widvey får egen politikk i retur, sier Hege Liadal, kulturpolitisk talsperson i Ap.

- Det er en tydelig marsjordre til regjeringens politikk, legger Liadal til.

I sin innstilling går kulturkomiteen inn for å styrke ordningen som sikrer et bredt tilbud av norske bøker til utlån på biblioteker. Komiteen ber om at opptrappingen finner sted allerede i neste års statsbudsjett.

- Dette er et signal om at politikerne fra Høyre og Frp ikke tåler flere tap i Stortinget. De hadde tapt om de valgte å stå side om side med Widvey. Stortinget viser muskler som overprøver statsrådens politikk, mener Liadal, som mener Widvey gjennom ord og handling har vist seg som en motstander av en styrket innkjøpsordning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.